Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

PHP:n rand() ja mt_rand() tarjoavat satunnaista

Kirjoitettiin
Päivitettiin 14. maaliskuuta 2017 kello 05.12

Jos molemmat PHP:n palikat todella tuottavat satunnaisia numeroita, pitäisi lopputuloksen näyttää satunnaiselta. Jos rand() ja mt_rand() voivat valita numeroita väliltä yhden ja kolmen väliltä, silloinhan ykkösiä, kakkosia ja kolmosia pitäisi olla jokseenkin yhtä paljon. :-) Testasin asiaa pyöräyttämällä satunnaislukufunktiot for-silmukassa 100 001* kertaa PHP:n versiolla 5.5. ja 5.6. niin, että kumpaakin noista funktioista testattiin muutaman kerran. Viimeisen testin tulokset näkyvät alapuolella. Aina kun funktio valitsi numeron 1, se loi punaisen laatikon. Numerolla 2 se loi vihreän ja numerolla 3 sinisen laatikon.

*) Pyrin tekemään tasan satatonnia, mutta laskeskelin äsken nuo screenshoteissa mainitut värien määrät ja niiden mukaan tuli ohjelmoitua yksi ylimääräinen laatikko. Ups. Halusin aluksi tehdä miljoona laatikkoa, mutta sen määrän rouskuttaminen vaikuttaa halvaannuttavan nettiselaimen.

Funktio: rand() PHP:n versiolla 5.5.12.

Funktio: mt_rand() PHP:n versiolla 5.5.12.

Funktio: rand() PHP:n versiolla 5.6.29.

Funktio: mt_rand() PHP:n versiolla 5.6.29.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"PHP:n rand() ja mt_rand() tarjoavat satunnaista" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1287 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi