⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Porvoon ns. julkisen liikenteen linja-autot olisi järkevintä vaihtaa mopoautoihin

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.14

Koska Porvoon sisäisen liikenteen kertalippu aikuisille on 3,3 euroa, ainakin osin siitä johtuen paikallisliikenteen linjurit kulkevat valtaosan päivää tyhjillään. Kertalipulla kun ei saa kuin sen yhden matkan. Siirtolippu maksaa 1,7 euroa. Vertailun vuoksi Helsingin alueella parin euron piletillä voi kulkea tunnin ajan pitkin pääkaupunkiseutua metroilla, ratikoilla, linja-automobiileilla ja käsittääkseni myös lähijunilla.

Linja-autot tässä pitäjässä täyttyvät kunnolla vain aamulla kun lemmingsit menevät menojaan — sekä iltapäivällä koulujen ja työpäivien päätyttyä.

Linja-autojen matkustajamäärät ovat valtaosan päivää sellaiset, ettei todellakaan tarvita kokonaista bussia matkustajien kyytiin ottamiseksi. Olisi kustannustehokkainta käyttää muina kuin ruuhka-aikoina tavallisten linja-autojen sijaan mopoautoja. Ajoneuvot voisi vaihtaa niin, että yksi bussi korvattaisiin yhdellä mopoautolla.

Mopoautoonhan mahtuu se yksi matkustaja. Mielestäni on turhaa käyttää kokonaista monikymmenpaikkaista maantielaivaa siihen, mihin kylpyammeen kokoinen kippo pystyy.

Tämä mopoautokuljetus juolahti mieleeni nähtyäni kaksi melko harvinaista asiaa täällä Porvoon keskustassa. Näin nimittäin paikallisliikenteen linjurin ja sen kyydissä ihmisen. En ole täysin varma, mutta hän oli luultavasti ihan oikea maksava asiakas.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta