⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Porvoon Muumimaailma

Olen kuullut porvoolaisilta kuinka joskus parikymmentä vuotta sitten Naantalin sijaan Muumimaailma olisi saattanut päätyä nykyiseen kotikaupunkiini, eli Porvooseen. Muumimaailmassa käy noin 230 000 kävijää vuosittain. Porvoo ei päätynyt moominien maaksi. Ehkä sen taloudellisten menetysten määrä ja volyymi alkaa hissukseen hiipiä täälläkin päin maailmaa jakeluun, koska tällainen hiekkaveistos päätettiin tehdä Taidetehtaan pihalle. Eihän se ihan Disneyland ole.

Muumiveistos Porvoon Taidetehtaan pihalla. Veistoksen ympärillä kulkee naru.

Harmi kun Taidetehtaan pihamaa muistuttaa siltä kuin se olisi joutunut mattopommituksen kohteeksi. No, kai tuota veistosta muutama napero ehtii käydä katsomassa ennen kuin joku ranttali käy jälleen tamppaamassa sen.

Tuo hiekkalinna Taidetehtaan pihalla kertoo paljon

Porvoon Kuninkaanportista en viitsi valittaa. Siitä kaiken oleellisen kertoo alueen nettisivusto osoitteessa www.kuninkaanportti.fi. Se on "In construction…"

Taidetehdas tahkoaa huolimatta Porvoon kaupungin tuesta tappiota vuosittain. Viimeisin Taidetehtaan tulos oli 350 000 euroa miinuksella, mutta ei se ole niin tarkkaa. Täällä nimittäin on rahaa vaikka millä mitalla.

Siitä kertoo sekin, kuinka Porvoon niin sanottu sihteerijupakka on puolen vuosikymmenen jälkeen vieläkin käynnissä. Sen viimeisin käänne taisi olla jokseenkin sellainen, että ex-kaupunginjohtajan sihteerilleen antama jättipotti saa mennä menojaan.

Porvoon nykyinen kaupunginjohtaja miettii tällä hetkellä kuinka rahaa voisi kerätä pitäjän kirstuun. Miehen mielessä pyörii ainakin nämä vaihtoehdot: kuntaverotuksen nostaminen, säästäminen, tulojen lisääminen tai lainan ottaminen. Jos kaupunginjohtaja noudattaa ylemmän portaan toimintamallia, tehdään säästöjä ja nostetaan tuloja eli suomeksi sanottuna korotetaan veroja ja otetaan velkaa.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta