⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Mitä Q Marketing Solutions meinaa?

Kirjoitettiin
Päivitettiin 31. elokuuta 2016 kello 04.39

Turkuun maalikuussa 2015 perustettu Q Marketing Solutions Oy on lyhyen uransa aikana hankkinut itselleen huonon maineen. Kaikesta lukemastani päätellen se on ansaittua. Yritys myy puhelimitse yrityksille näkyvyyttä hakukoneissa ja veloittaa siitä satoja euroja. Q Marketing Solutionsin toiminnasta kerrotaan kattavasti Suomi24:n Yrittäjyys-palstalla. Siellä nimimerkki kultakangas aloitti viestiketjun, jossa muita yrittäjiä varoitetaan Q-miehistä.

Viestiketjun aloittajan mukaan puhelinmyyjä oli soittanut (arvatenkin hänen edustamansa) majoituspaikan puhelinnumeroon. Silloin siihen oli vastannut ulkomaalainen kerroshoitaja. Koska hän ei ymmärtänyt kyllin hyvin arvatenkin suomeksi esitettyä asiaa, hän antoi luurin kieltä paremmin ymmärtävälle lapselleen. Q Marketing Solutions oli tuon Suomi24:n viestiketjun mukaan tehnyt sopimuksen lapsen kanssa — vieläpä johdattelemalla lasta tekemään sopimuksen. Tietenkään sellaista eikä kai minkäänlaista juridisesti pätevää sopimusta voi tehdä alaikäisen kanssa.

Nimimerkin kultakangas mukaan puhelinmyyjä oli toistellut Googlen nimeä ja se on ehkä saanut kuulostamaan siltä niin kuin joku hakukoneyhtiöltä soittaisi heille. Q Marketing Solutions ei kuitenkaan ole Google. Se vain myy Google Yrityspalveluksi nimettyä tuotetta.

Kun tuo lapsen kanssa tehty sopimus haluttiin purkaa, Q Marketing Solutions kieltäytyi ymmärtämästä tai hyväksymästä purkua. Puhelinmyyjä oli nauhoittanut puhelimitse käydyn keskustelun.

Kultakangas vaikuttaa olevan tekemisissä Hostel Immalanjärven kanssa, koska hän linkittää Suomi24:stä hostellin nettisivuilla sijaitsevaan kansioon. Kansion nimi on:

Saippuakuplakauppias

Kansio sisältää seuraavat tiedostot:

Lisäksi kansio sisältää linkin Etelä-Saimaan uutisjuttuun. Se juttu on joulukuulta 2015. Jutun otsikko kuuluu:

Ikävä yllätys Imatralla: Nettimarkkinointiyhtiö myi 490 euron palvelun huonosti suomea puhuvalle 15-vuotiaalle

Tuossa uutisessa kerrotaan nimeltä mainitsematta, että turkulainen hakukonemarkkinointia tekevä firma vaikuttaa kohdistavan aggressiivista markkinointia vasta toiminta aloittaneisiin pienyrittäjiin ja heikosti suomea puhuviin maahanmuuttajiin. Turkulaisyhtiö, jota Etelä-Saimaan uutisessa varotaan nimeämästä, vaikuttaa olevan Q Marketing Solutions.

Q Marketing Solutions Oy

Tämän yrityksen taustalla oleva Kasimir Kuusela kirjoitti LinkedIniin artikkelin Miksi ihmeessä puhelinmyynti? viime vuoden syyskuussa. Juttu koostuu kahdesta pääpointsista:

  1. Puhelinmyynnillä tienaa oikein hyvin.
  2. Puhelinmyyjiin ei oikein luoteta.

Kuusela kertoo kuinka tuntien matkustamisen sijaan asiakkaan voi tavoittaa telefoonilla ja saada viidessä minuutissa aikaan sen minkä voi saada aikaan tapaamalla asiakkaan. Hän katsoo, ettei puhelimitse myyvään tarvitse luottaa, mutta puhelinmyyjän tehtävähän onkin vain auttaa asiakasta ostamaan ja tehdä ostaminen helpoksi.

Ulkomaalaistaustaisten uusien yrittäjien kiusaaminen

Facebookiin on perustettu Q Marketing Solutions Oy:n uhrien tukiryhmä. Sinne ladattiin kuvakaappaus Gmail-viestistä heinäkuulta 2015. Viesti on englanniksi seuraavanlainen:

That is just the same way what happened to us. After their phone call they send confirmation that we have made an agreement with them. We told them, that it was not our meaning, but they said that you have made that agreement on phone and it is binding you. They said, that they have recording of discussion, and if we don’t pay, they send new higher bills, and at the end, we have to pay more and more. That kind of marketing is very bad for starting small new company, which have loans and very little incomes. But what to do? Now we can’t buy things for business and then can not get more customers and making bankruptcy later. But may be we just have to be happy that Q marketing get money and their ugly business survive.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta