⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Rahan nostaminen Nordnetin tililtä

Kirjoitettiin
Päivitettiin 22. toukokuuta 2019

Tänään aivastin kaakaojauhetta nenäonteloihini. Jauheena oli saksalainen piparkakkumausteinen kaakao ja syynä tälle omituiselle tilanteelle oli ja on jääkaapin meneminen epäkuntoon. Koska jääkaappi on pari päivää toiminut pelkästään kaappina ilman jää-alkuosaa, olen joutunut luopumaan esimerkiksi margariinista ja maidosta ja muista tällaisista asioista. Ajattelin ennen kaupassa käymistä nauttia kupillisen kuumaa kaakaota, kunnes muistin ettei ole maitoa enkä halua kaakaota sekoittaa veteen. Se olisi eläimellistä. Niinpä päädyin ainoaan järjelliseen ratkaisuun, eli kaakaon nauttimiseen ilman nesteitä. Harmillisesti satuin aivastamaan juuri sen jälkeen kun lusikallinen jauhetta oli viety leipäluukkuun.

On siis syytä hankkia uusi jääkaappi, tai paremminkin varajääkaappi. Sitä varten ryhdyin toimenpiteisiin, joilla saan nettipankin tunnareilla varustettuun pankkitiliin siirrettyä fyffendaalia. Tästä tullaankin otsikon lupaamaan aiheeseen: rahan nostamiseen Nordnetin tililtä. Nordnetistä voi nostaa rahaa omalle pankkitilille, mikäli Nordnetin käyttäjätiliin liitetään vastatili.

Vastatilin voi ilmoittaa asiakaspalveluun yksityisviestinä. Viestissä kannattaa mainita tietenkin, että halutaan vastatiliksi se-ja-se-tilinumero. Kun viesti on lähetetty, Nordnetistä asiakaspalvelija soittanee telefoonilla ja esittänee eräitä turvakysymyksiä. Hän kysäissee mikä on nimesi, missä pankissa tilisi on, mikä katuosoitteesi on ja mikä on henkilötunnuksesi. Näiden varmistusten avulla pyrittäneen estämään huijausyritykset. Esimerkiksi jos joku pääsisi omalle Nordnet-tilillesi ja voisi ilmoittaa vastatilin, hän voisi siirtää käyttäjätilisi varat omalle pankkitililleen.

Kun ilmoitin vastatilin Nordnetin asiakaspalveluun, se aktivoitiin yhden päivän viiveellä. Kun vastatili on liitetty Nordnetin käyttäjätiliin, sieltä voi käydä siirtämässä rahaa melkoisen helposti. Pitää tietysti ensin kirjautua palveluun ja sitten klikata: Tili -> Nostot -> Tee nosto. Nordnetista rahaa siirretään automaattisesti kaksi kertaa joka pankkipäivä siten, että aamupäivällä rahaa siirretään, mikäli ”siirtotilaus” on tehty kello 10.45 mennessä. Iltapäivän nostot prosessoidaan jos ne on tehty ennen kello 14.15.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta