Jos lukaisit tuon otsikon, luultavasti tulit siihen tulokseen, ettei tämä bloggaus taida olla lukemisen arvoinen. Tämä on yksi niistä jutuista, jotka eivät kiinnosta ketään. Se on arkinen, tylsä juttu, ilman voittajia tai sankareita. Tässä on annos sorteista hankalinta: aion yrittää tulevaisuuden ennustamista.
Ennustan tulevaisuutta menneisyyden tapahtumia tutkailemalla. Uskon, että Suomi on monissa asioissa ajassa muuta Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa, Etelä-Koreaa ja Japania jäljessä. Väitän, että eräät muualla Euroopassa tapahtuvat seikat tullaan kokemaan viiveellä täälläkin missä me asumme, täällä syrjemmässä.
Jutun otsikko viittaa englantilaisen Daily Mail -lehden julkaisemaan uutisjuttuun. Aiemmin tänään julkaistussa uutisessa kerrottiin 21-vuotiaan ranskalaisnaisen joutuneen rauhanuskonnon edustajista koostuneen jengin pahoinpitelemäksi. Hänet pahoinpideltiin, sillä hän oli pukeutunut puistossa bikineihin tai bikiniin (miten se sitten taipuukaan). 16–24-vuotiaiksi arvelluista rauhanuskovaisista koostunut joukkio hakkasi naisen Ranskan pohjoisosissa sijaitsevassa Reimsissä. Mutta tämähän ei kiinnosta ketään. Se ei shokeeraa! Se on niin arkinen, lähes jokapäiväinen asia.
Juuri siksi sen pitäisi järkyttää joka iikkaa. Jos et järkyttynyt, tai edes yllättynyt, yllä olevan kappaleen luettuasi, lienet mieleltäsi turtunut. Olet ehkä oppinut odottamaan jotain tuollaista ja ehkä tyytyväinen, ettei sentään kukaan menettänyt henkeään.
Tässä kohdin alkaa se tulevaisuuden ennustaminen. Tulevaisuudessa samanlaisia väkivallantekoja koetaan myös Pohjois-Euroopassa, myös Suomessa. Ensin niihin suhtaudutaan kauhulla. Silloin suomalaiset tekevät mitä ranskalaiset tekivät kuultuaan 21-vuotiaan ranskalaisnaisen joutuneen piestyksi asunsa vuoksi. Ranskalaiset kirjoittivat juttuja Twitteriin. Mutta twiittailu tai Facebookin tykkäysnappulan painaminen ei silloin, kuten ei tulevaisuudessakaan, muuttanut käytännön tasolla asioita mihinkään suuntaan. Vaikka poliitikot, päättäjät, niin sanotut kansakunnan syvät kerrokset, sanoivat kannattavansa sananvapautta ja ihmisoikeuksia, demokratiaakin, niiden vaikutus maailman tapahtumiin oli plus miinus nolla.