Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Rikkiä tuprahti ilmaan

Kirjoitettiin
Päivitettiin 17. joulukuuta 2014 kello 22.32

Vanhassa kaupungissa taidettiin päivemmällä viettää joulun avajaisia. Muutaman kilometrin päässä tasapainotettiin tilannetta päästämällä ilmoille mädän kananmunan hajuista myrkkyä. Vähän soihdutettiin. Jos Porvooseen haluat mennä nyt, takuulla yllätyt! Porvoon keskustan kokoisella alueella toimivalla Kilpilahden öljynjalostamolla tapahtui taas pikkuruinen moka. Siellä vähän pääsi kyllä lirahtamaan. Luin Itäväylä-lehdestä sellaisen uutisen, jonka olen aika varmasti lukenut lukuisia kertoja aikaisemminkin. Se on sisällöltään aina samanlainen. Ainoastaan sen päivämäärä vaihtuu. Tämänkertaisesta "saksalaisesta suihkusta" kertovan jutun päivämäärä oli 22. marraskuuta 2014. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä menemään sisätiloihin jos suussa tai hengityselimissä tuntuu ärsytystä.

Minulla on rikin toistuvaan tuprautteluun yhden kohdan korjaustoimi. Se kuuluu näin:

  1. Kilpilahden öljynjalostamolla lopetetaan terveydelle vaarallisten myrkkyjen levittäminen ihmisten ilmoille. Näillä ilmoilla kun asuu yli 50 000 asukasta.

Laitoin Porvoon kaupungin Kompassiin, joka on jokin palvelupiste, tiedustelun saavatko asukkaat kaupungilta hengityssuojaimia. Yritän muistaa päivittää tähän kirjoitukseen vastauksen jahka sellainen saapuu. Ja jos olen siinä vaiheessa elossa.

5.12.2014: Lisää soihdutusta on luvattu. Nyt Uusimaa ei mainitse sen aiheuttavan terveyshaittoja, ainoastaan melua ja hajua.

10.12.2014: Jalostamolla tapahtui rikkivuoto. Soihdutusta, melua ja hajuhaittaa luvassa.

17.12.2014: Uusimaan mukaan Neste Oilin jalostamolla Kilpilahdessa alkoi keskiviikkona "prosessihäiriö", joka aiheuttaa lisääntynyttä soihdutusta.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Rikkiä tuprahti ilmaan" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi