⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Rising Storm 2: Vietnam

Tämä liittyy videopeliin. Jos sellaiset asiat eivät jaksa kiinnostaa, kannattaa lopettaa lukeminen tähän pisteeseen. Muussa tapauksessa jatka toki, sillä etenkin ensimmäisen persoonan taktisten räiskintäpelien fanit voivat yllättyä iloisesti. Sitä ennen haluan selvitellä Rising Storm 2 -pelin sukupuuta.

Joskus vuonna 2006 ilmestyi Red Orchestra: Ostfront. Se oli "oikea" ensimmäinen peli Tripwire Interactivelta. Sitä ennen Tripwire Interactive oli tehnyt samansuuntaisen modin, modifikaation. Sitten vuonna 2011 Tripwire Interactivelta valmistui Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad. Sen pohjalta modaustiimi, jonka nimeä en muista, valmisti Rising Stormin. Rising Storm sai ennen julkaisuaan apua Tripwire Interactivelta. Käytän siitä jatkossa alkukirjaimia TI. Red Orchestra 2:een ruvettiin tekemään muitakin modeja, kuten Suomen jatkosotana tunnettuun vaiheeseen perustuvaa Karelian Fronttia. Se on vieläkin vaiheessa eikä siitä varmaan tule valmista ikinä. Rising Stormin lisäksi Vietnamin sodan raameihin sijoittuvaa peliä, modia tai laajennusta on tehty useamman vuoden ajan. Nyt tuosta Vietnam-sotapelistä on annettu kauan kaivattuja tietoja.

TI yhdessä Anti-Matter Gamesin kanssa nimesivät Rising Stormille valmistuvan seuraaja. Se on nimeltään Rising Storm 2: Vietnam. Pelissä Vietnamin ja Yhdysvaltain joukot murjovat toisiaan. Peli perustuu RO2:een, joten sen moottorina on Unreal Engine 3. Rising Storm 2 on TI:n pomon, aikaisempina vuosina lähinnä koodaamiseen keskittyneen John Gibsonin, mukaan realistinen sota-aiheinen ammuskelupeli. Lisää pelistä löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.risingstorm2.com.

Tietoa kirjoittajasta