⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Red Orchestra 2:n pelipalvelinpalveluntarjoaja katosi

Joo, joo. Jos olet nuori, saatat tuon otsikon lukiessasi ajatella "löl, mikä läppä". Onhan se vähän sitäkin, mutta pelipalvelinpalveluntarjoaja on tosi hyvä yhdyssana ja käyttökelpoinen. Saatan lisätä sen hirsipuun sanavalikoimaan. Hirsipuusta ja pelaamisesta kirjoitan tässä bloggauksessa enemmänkin: ekan persoonan taktinen räiskintäpeli Red Orchestra 2 oli useiden päivien ajan tavoittamattomissa. Ainakin sen viralliset nettisivut olivat täysin juntturassa ja mahdollisesti niin olivat RO2:n peliserveritkin. (Valtaosa servereistä on fanien ylläpitämiä, mutta ainakin pelin betatestauksessa käytettäneen RO2:n omaa serveriä.)

Red Orchestra 2:n takana toimiva yritys julkaisi tiistaina pelinsä kotisivuilla tiedotteen, jossa myönnettiin se mikä oli kaikille RO2-faneille muutenkin päivänkirkas juttu. RO2:n valmistaneen Tripwire Interactiven yhteistyökumppani Art of War Central oli hoitanut duuninsa kunnialla vuosien ajan. Sitten aivan odottamatta tapahtui jotain. Art of War Central lakkasi olemasta. Olemassaolon päättymisen yhteydessä joidenkin asiakkaiden nettipalvelimet suljettiin. Myös Tripwiren menestyspeli RO2:n sivut suljettiin. Se aiheutti tietysti harmaita suortuvia myös Tripwirelle, ja luulen olevani tämän väitteen suhteen harvinaisen oikeassa, sillä Red Orchestra 2:n nettisivut olivat nurin ainakin kolme päivää — ehkä neljä, ehkä viisikin. Firmalta meni useita päiviä siihen, että he saivat nettisivunsa jälleen toimimaan.

Huonomminkin olisi voinut käydä. Tripwire Interactive nimittäin kasaa isoa päivitystä Red Orchestra 2:ta ja sen laajennusosaa Rising Stormia varten. Jos sivut olisivat menneet nurin päivityksen ilmestymisen aikoihin, Tripwire olisi kompastunut samanlaiseen ongelmaan kuin vuonna 2011. Silloin yritys sai runsaasti negatiivista palautetta maksavilta asiakkailtaan, kun Red Orchestra 2 julkaistiin ilmiselvästi raakileena.

Yhdysvaltalainen Art of War Central uutisoi nettisivuillaan, tai paremminkin nettisivullaan, sillä osoitteessa www.artofcentral.com näkyy vain yksi ainoa sivu, siitä mistä nyt kiikastaa. Tiedotteessa kerrottiin Art of War Centralin päättäneen kaikkien pelipalvelintensa, äänipalvelintensa (tälle on varmaan parempikin sana, mutten tiedä sitä) samoin kuin virtuaalipalvelintensa ja dedikoitujen palvelintensa toiminnan.

Yrityksen palvelujen sulkemista perustellaan tai selitellään muutoksilla hosting-palvelujen skenessä ja yrityksen sisällä tapahtuneilla järistyksillä. Vaikka firma on aikaisemmin kokenut haasteita ja ongelmia, tällä kertaa se ei kyennyt korjaamaan niitä. Art of War Central olisi tänä vuonna täyttänyt 13 vuotta.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta