Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Safiirikiekolla informaatio säilyy 10 miljoonaa vuotta

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.06

CD-levyllä data saattaa rappeutua jo vuosikymmenessä, vaikkakin jotkut levyt voivat kestää satakin vuotta. ExtremeTech uutisoi kaukaiseen tulevaisuuteen tähdättyjen safiirikiekkojen olevan ratkaisu, jolla voidaan varoittaa tulevaisuuden ihmisiä esimerkiksi paikoista mistä ei kannata enää kaivaa syvemmälle.

Artikkelissa viitataan esimerkiksi haudattujen ydinjätepaikkojen aiheuttamiin terveysriskeihin — haman tulevaisuuden arkeologipossea voidaan varoittaa kaivertamalla kaikenlaisia varoitusviestejä ja -symboleita safiirilättyyn.

Väitetysti 10 miljoonan vuoden ajan kestävä safiirikiekko voi sisältää 40 000 minikokoista sivua tekstiä ja kuvia. Niitä voi katsella mikroskoopilla. Mikroskooppikuvat valittiin siksi, ettei ihmiskunnalla välttämättä ole myöhemmin mahdollisuuksia avata esimerkiksi flash-muistia.

Tietoa kirjoittajasta

Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta..

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi