⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Salakuuntelulaitteiden paljastin

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 03.16

Jotkut ostavat gadgetteja ja vimpaimia huvin vuoksi. Minä yritin tällä ostoksella samaa, mutta taidan onnistua huvittamaan vain teitä lukijoita. Katselin jotain YouTube-videota ja sen yhteydessä näin Sekamyynti.org-nettikaupan mainoksen. Löysin kaupasta turhaakin turhempia juttuja, kuten poliisivilkkujen valosarjan autoon ja pistoolinmuotoisen USB-tikun… Sekä salakuuntelu- ja vakoilulaitteiden etsijän. Shoppailin siis sellaisen.

Vaikka Sekamyynti.org on suomalainen kauppa, se toimittaa tavarat Kiinasta. Paketti oli matkalla parin viikon ajan. Haettuani sen postista ja avattuani sen näin pahvikoteloon koteloidun Ghost Finder -etsimen. Sen mukana tulee laitettakin hauskempi englanninkielinen käyttöopas, jonka muodostanut taho lienee ollut joko BabelFish tai Google Translate.

Itse laite on muovinen kauko-ohjain, jonka yhdessä päässä on teleskooppiantenni. Laite toimii painamalla joko A- tai B-nappia. A-nappula on kuvauksen mukaan "long-range search" ja B on "short-distance". Jos laite löytää esimerkiksi neulansilmäkameran tai jonkun langattoman vakoilulaitteen, sen pitäisi päästää ääntä. Ehkä surinaa tai murinaa, ehkä piipitystä tai ujellusta. Vaikea sanoa. Ei nimittäin ole löytänyt minun huushollistani mitään. Olen sen vuoksi aidosti pettynyt, sillä sehän tarkoittaa, että tämä vehje saattaa olla vain turhanpäiväinen kahdella nappulalla varustettu muovinpalanen. No, ainakin niitä painamalla syttyy punainen LED-valo.

Ghost Finder

Ghost Finder

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta