Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Säteilytilanne tänään

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 03.15

Säteilyturvakeskus, siis STUK, tarjoaa Google Mapsin avulla toimivan karttapalvelun, jossa eri paikkakuntien säteilytilannetta voi tarkastella eri ajanjaksoina. Esimerkiksi tänään Porvoossa on pari tuntia sitten ilmoitettu säteilytilanteeksi 0,136 mikrosieverttiä tunnissa. Jotain omituista tapahtui syyskuussa 2009, koska silloin säteilyn määrä täällä oli kaksinkertainen tavanomaiseen verrattuna (kuva).

Tosin se ei ole ainutlaatuinen annos, sillä Kotkassakin näyttää olleen toukokuussa 2009 hieman yli 0,3 ja Loviisassa (parin ydinvoimalan naapurissa) on ollut aikamoista aaltoliikettä helmikuun 2008 ja heinäkuun 2013 välillä. Piikki on myös Olkiluodon itäpuolella sijaitsevan Eurajoen tilastoissa, joskin siellä se koettiin syyskuussa 2008 kun säteilytasoksi mitattiin noin 0,4 mikrosieverttiä. Eurajoen lisäksi säteilytaso kohosi hetkellisesti sen naapurissa Raumalla ja sen yläpuolella sijaitsevan Luvian alueella. Näillä kolmella alueella se nousi samoihin aikoihin.

Seutusi säteilytilanteen voit tsekata tästä kartasta.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Säteilytilanne tänään" on saanut pisteet 6 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1285 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi