Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Paremmat osoitteet osCommerceen

Kirjoitettiin
Päivitettiin 7. kesäkuuta 2014 kello 23.58

Optimointi.comin foorumilla osCommercea käyttävä henkilö tiedusteli, voisiko joku säätää nettikaupan URL-osoitteet esimerkiksi tuotesivuilla niin, että ne ovat muotoa www.nettisivujenosoite/tuotesivu. Löysin tuota tarkoitusta varten Ultimate SEO -lisäosan, joka toimii ainakin osCommercen uusilla kehitysversioilla. Ultimate SEO siistii hyvin paljon muutoin melko sotkuisia osoitteita vaikkakin osoitteissa on edelleen joitain aika turhilta tuntuvia palasia.

Oletuksena Ultimate SEO tekee tuotesivuihin tällaisia osoitteita:

www.nettikaupanosoite.com/tuotteen-nimi-p-1.html

Onnistuin rassamaan pluginia sen verran, että loppuosan .html-tiedostopääte on poistettu. Sain helposti osoitteen toimimaan tällaisessa formaatissa:

www.nettikaupanosoite.com/tuotteen-nimi/1

Viimeisen kauttaviivan oikealla puolella on jokin osCommercen luoma numero. Se taitaa olla uniikki sivun tunniste siltä varalta, että nettikaupassa olisi jokin toinen tismalleen samanniminen tuote. Eli jokainen tuotesivu saa oman ainutkertaisen numeronsa, joka ympätään URL-osoitteeseen estämään kahden samannimisen tuotteen aiheuttamat epäselvyydet.

Lisätietoja osoitteiden hakukoneoptimoinnista löytyy sieltä foorumilta.

Tietoa kirjoittajasta

Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta..

Kommentit

Blogiin ei nyt oteta vastaan uusia kommentteja, sillä käyttämäni Web-palvelin tapaa jättää lähettämättä sähköposti-ilmoituksen kun joku tallentaa uuden kommentin. Siksi en pysty moderoimaan kommentteja kunnolla. Kommentointi tulee mahdolliseksi myöhemmin. Tämän jutun saamat kommentit näkyvät alapuolella.

Petri kirjoitti 27. huhtikuuta 2012

Jos joku muuten tietää, onko tuo uniikki numero kultakin tuotesivulta mahdollista hukata, jakakaahan tietonne. Kun kokeilin sitä itse, tuotesivut lakkasivat toimimasta. :-)

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi