⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Sivun näyttökertojen laittaminen esille

Tämä blogimerkintä on jatkoa eiliselle Sivun näyttökertojen laskeminen -ohjeelle. Eilisessä jutussa neuvoin miten Textpattern-sivustolla voi laittaa liitännäisen ja custom_field-kentän avulla yksittäisten sivujen latauskerrat talteen. Nyt on vuorossa vinkki, jolla saldon voi laittaa näkyville parilla tagilla ja mielikuvituksen voimalla. Latauskertojen esittäminen edellyttää sitä, että päästään käsiksi yksittäisen artikkelin tietoihin. Näin ollen pitää hieman temppuilla. Ei tämä onneksi rakettitiedettä ole.

Kuten edellisessä kappaleessa mainitsin: ei ole mahdollista suoraan esimerkiksi blogin etusivulle laittaa yksittäisen kirjoituksen latauskertojen määrää, ellei ensin päästä käsiksi kyseisen kirjoituksen tietoihin. Näyttöjen määrä on helppo laittaa julki liittämällä alla oleva tagi mihin tahansa article-tyypin lomakkeeseen. Jos yksittäinen sivu käyttää vaikkapa lomaketta single, näyttöjen määrä näkyy yksittäisellä sivulla.

<txp:custom_field name="countxx" />

Yllä oleva tagi tulostaa sivulle countxx-nimisen custom_field-kentän arvon. Tätä tagia voidaan hifistellä laittamalla sen ympärille jokin ehtolause siltä varalta, ettei asianomaisella sivulla ole vielä ollenkaan sivunäyttöjä, tai laskuri ei ole jostain syystä jollain sivulla käytössä. Ehtolause voi näyttää tältä:

<txp:if_custom_field name="countxx">
<txp:custom_field name="countxx" />
</txp:if_custom_field>

Kolme riviä koodia. Ei siis kovin haastavaa. Tuohon ehtolauseeseen voidaan lisätä jotain järkevää dataa selventämään lukijoille, että mitä tuo numero oikein tarkoittaa. Sen voi tehdä esimerkiksi siten kuten alla on tehty.

<txp:if_custom_field name="countxx">
Sivua on näytetty <txp:custom_field name="countxx" /> kertaa
</txp:if_custom_field>

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta