⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Sivun näyttökertojen laskeminen

Tämä ohje on Textpatternin käyttäjille. Joskus uteliaisuudesta voi olla hauska tallentaa dataa siitä, miten monta kertaa jotakin sivua on ladattu. Näyttökertojen laskeminen on aika helppo projekti. Tällä ohjeella sen voi tehdä alle kolmessa minuutissa. Laskurin laittaminen edellyttää dzd_counter_view-liitännäisen asentamista ja aktivoimista, yhden tai useamman lomakkeen muokkaamista ja yhden custom_field-kentän nimeämistä. Siinä kaikki.

Näyttökertojen laskeminen voi olla hyödyllinen ominaisuus, sillä sen avulla sivuston ylläpitäjä ja tarvittaessa käyttäjätkin voivat saada selville, mitkä sivut ovat suosituinta sisältöä. Näyttökertojen tallentamisen avulla voidaan luoda esimerkiksi luettelo tämän viikon kuumimmista blogikirjoituksista, tai kaikkien aikojen suosituimmista uutisista. Laskurin toimii siten, että jokainen sivun latautumiskerta kasvattaa tietyn custom_field-kentän arvoa. Yksi latauskerta kasvattaa laskurin arvoa yhdellä numerolla. Tiämä teto tallennetaan jokaiseen yksittäiseen sivuun.

Tästä alkaa se ohjeistus, jolla edellä mainittu hommeliini saadaan aikaiseksi. Ensimmäiseksi pitää ladata dzd_counter_view. Sen voi tehdä suoraan täältä. Ensin kopioidaan linkin takaa löytyvä koodimötikkä. Sitten se liitetään Textpatternin Liitännäiset-sivulla olevaan moniriviseen tekstikenttään. Sitten tallennetaan. Sitten aktivoidaan. Sitten ei muuta. Se liitännäinen on tässä vaiheessa käyttövalmis. Nyt voidaan laittaa vaikkapa single-nimiseen lomakkeeseen alla oleva tagi, joka saa aikaiseksi sivun latautumiskertojen laskutoiminnon.

<txp:dzd_counter_view force="1" />

Viimeinen vaihe on luoda, tai oikeastaan nimetä, laskuria varten custom_field-kenttä. Se tapahtuu Textpatternin hallintapaneelista siten, että painellaan Hallinta-sivulle, josta Asetukset-välilehdelle ja lopuksi Lisäasetukset-alueelle. Siellä on sivun keskivaiheilla pitkä litania yksirivisiä tekstilaatikoita, joista osassa saattaa olla jotain tekstiä ja osa on tyhjiä. Valitaan jokin tyhjä custom_field-kenttä ja kirjoitetaan siihen countxx. Sitten tallennetaan.

Onneksi olkoon. Nyt sivujen latautusmiskerrat lasketaan. Kannattaa huomioida, ettei laskuri laske osioiden eikä Textpatternin ulkoisten sivujen latautumiskertoja. Tieto sivun latautumiskerroista tallentuu countxx-kentän sisälle. Saldon voi tarkistaa avaamalla halutun sivun Textpatternin hallintapaneelista ja katsomalla sivun vasemmassa laidassa olevaan Muokattava-linkin alla olevaan boksiin. Tuo numero on mahdollista esittää julkisesti tai jättää vain sivuston ylläpitäjän nähtäväksi.

Tietoa kirjoittajasta