⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Spämmikäyttäjien rekisteröitymisten määrän vähentäminen ilman CAPTCHA-suojausta

Ärsyttävimpiä asioita sellaisella nettisivustolla, johon käyttäjät voivat luoda tilin, on spämmikäyttäjien seulominen ja poistaminen. Siksi yritän löytää järjestelyn, jolla voi tyrehdyttää ohjelmallisesti luotujen spämmikäyttäjien määrän ja jossain määrin manuaalisenkin sellaisen. Ilman CAPTCHA-varmennusta.

Hunajapurkki

Nyt vaikuttaa aika tehokkaalta konstilta tarjota rekisteröitymislomakkeen HTML-merkkauksen seassa sellaista tekstikenttää, jonka tyyppi on hidden ja jonka nimi on email. Tällainen hunajapurkki jää tavallisilta käyttäjiltä huomioimatta, mutta se voi saada spämmirobotin kirjoittamaan siihen jotain, ehkä juuri sähköpostiosoitteen. Mutta jos lomakkeen lähettämisen jälkeen tuo hunajapurkki sisältää jotain, silloin se on spämmiä eikä käyttäjän rekisteröitymistä hyväksytä.

Kenttien nimet

Jos rekisteröitymislomakkeessa kysellään käyttäjältä vaikka sitä sähköpostiosoitetta, se on luultavasti tyypiltään yksirivinen tekstikenttä tyyppiä text tai email. Tekstikentän nimeksi kannattaa laittaa jokin muu kuin email, jolloin roskapostirobotin on hankalampi jummartaa mitä tuohon kenttään pitää kirjoittaa.

Lähetyshetki

Jos lomakkeen mukana kuljetetaan tieto siitä milloin kyseinen lomake on ladattu käyttäjälle, se tieto voi auttaa päättelemään onko kyseessä jo kauan muhinut lomake. Esimerkiksi jos lomake on yli varttitunnin ikäinen, sillä lähetetty tieto voidaan hylätä. Tiedon lomakkeen lataamishetkestä voi laittaa esimerkiksi hidden-kentän sisälle. Siinäkin tapauksessa kentän nimi ja sen arvo voi olla hyvä muussata sellaiseksi, ettei siitä voi helposti arvata mikä on kyseisen kentän tarkoitus.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta