⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Stabilisaattori

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 01.48

Tämä on videokameran tai digikameran vakautin, jonka tilasin elokuun lopussa englantilaiselta myyjältä eBayn välityksellä. Se maksoi noin 60 euroa toimituskuluineen. Laite on yksinkertainen rakenteeltaan ja sen käyttäminen on melko suorasuuntaista: ruuvataan digikamera tai videokamera stabilisaattorin päällä olevaan pulttiin, liikutellaan painoja oikeaan kohtaan tasapainottamiseksi ja kiristetään kamera haluttuun asentoon. Sen jälkeen otetaan kahvasta kiinni ja kuvataan.

Vakauttimella kuvaaminen tekee videokuvasta hieman vähemmän huonon jos ei ole jalustaa tai muuta paikkaa, johon kameran voisi tukea. Kuva ei tärise eikä vapise niin paljon kuin ilman apuvälinettä. Vaappumista kuitenkin tapahtuu jos kuvaajana on henkilö, joka ei osaa duck walkkia…

Vaikka tämä stabilisaattori on pääosin metallia, sen kahva on muovia ja näyttää siltä kuin kaikkein kriittisin osa, nimittäin kahvan ja siihen kiinnitetyn sirpinmuotoisen metallilevyn välinen pallonivelosa olisi myös muovia. Jos laite menee jostain kohdin rikki, se menee juuri tuosta nivelen kohdalta.

Alapuolella on kuvia vehkeestä. Sitä myydään eri nettikaupoissa eBayn toimijoiden lisäksi — myös Suomesta löytyy ainakin pari samanlaista tuotetta myyvää nettishoppia. Jos haluat etsiä sen eBaysta, kokeile hakulausetta "camera stabilizer" tai "dslr camera stabilizer"

Digikameran musta sirpinmuotoinen stabilisaattori lähikuvassa.
Sirppimäinen laite.

Lähikuva mustasta, muovisesta kamerastabilisaattorin käsikahvasta.
Pallonivel kahvan juuressa.

Kuvassa videokameran stabilisaattori, joka vähentää oikein käytettynä kuvan tärinää ja heilumista.
Irroitettavia painoja.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta