⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

SteriPEN Adventurer Opti

Ultraviolettivaloa säteilevä säteilytyskynä SteriPEN Adventurer Opti saapui postissa Varuste.netistä, josta tilasin sen toukokuun 2014 loppupäivinä. Laite pystyy käsittelemään enintään 8000 kertaa vesiannoksia. Annoksen enimmäiskoko voi olla yksi litra. Systeemi säteilyttää uv-valolla haitallisten ainesten DNA-rakenteen sellaiseen kondikseen, etteivät ne ihmisen sisälle päästessään pysty aiheuttamaan vaivoja.

SteriPEN-tuotteita valmistavan yhdysvaltalaisen yrityksen mukaan ultraviolettivalo, jota Adventurer Opti syöksee, hävittää useimmat bakteerit, virukset ja alkueläimet, kuten giardia lamblian, kolibakteerin, shigellan ja legioonalaistautia aiheuttavan legionellan. Se murjoo huolellisesti myös kampylobakteerit, koleran, cryptosporidiumit, hepatiitin (A, B, C, D) sekä salmonellan.

SteriPENillä sen valmistaja suosittelee prosessoitavan sellaisen veden, joka on tarkoitus nauttia juomalla. Epäluotettavia vedenlähteitä ovat esimerkiksi joet, purot ja järvet sekä joskus hanavesikin voi olla saastunut kuten Nokian muutaman vuoden takainen myrkytysepidemia osoittaa. Samoin ulkomaille matkustettaessa voi olla tarpeen “nukettaa” juomavesi.