⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

SteriPEN Adventurer Opti

Ultraviolettivaloa säteilevä säteilytyskynä SteriPEN Adventurer Opti saapui postissa Varuste.netistä, josta tilasin sen toukokuun 2014 loppupäivinä. Laite pystyy käsittelemään enintään 8000 kertaa vesiannoksia. Annoksen enimmäiskoko voi olla yksi litra. Systeemi säteilyttää uv-valolla haitallisten ainesten DNA-rakenteen sellaiseen kondikseen, etteivät ne ihmisen sisälle päästessään pysty aiheuttamaan vaivoja.

SteriPEN-tuotteita valmistavan yhdysvaltalaisen yrityksen mukaan ultraviolettivalo, jota Adventurer Opti syöksee, hävittää useimmat bakteerit, virukset ja alkueläimet, kuten giardia lamblian, kolibakteerin, shigellan ja legioonalaistautia aiheuttavan legionellan. Se murjoo huolellisesti myös kampylobakteerit, koleran, cryptosporidiumit, hepatiitin (A, B, C, D) sekä salmonellan.

Steripen Adventurer Opti -kynän tuotepakkaus puupöydällä.

Steripenin tuotepakkauksen takapuoli, jossa erilaisia englanninkielisiä neuvoja ja käyttöohjeita.

Steripenin kartonkikotelon sisältä löytyy muoviin sinetöitä tuote, ohjekirjat ja säilytyspussi.

Puista pöytää vasten Steripen, jonka kyljessä lukee laitteen nimi ja jonka päässä on irroitettava suojakupu.

Lähikuva SteriPEN-vedenpuhdistimesta.

Lähikuva SteriPEN-vedenpuhdistimesta.

SteriPENillä sen valmistaja suosittelee prosessoitavan sellaisen veden, joka on tarkoitus nauttia juomalla. Epäluotettavia vedenlähteitä ovat esimerkiksi joet, purot ja järvet sekä joskus hanavesikin voi olla saastunut kuten Nokian muutaman vuoden takainen myrkytysepidemia osoittaa. Samoin ulkomaille matkustettaessa voi olla tarpeen ”nukettaa” juomavesi.