⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Idea suoran demokratian toteuttamiseksi

Tämä idea edellyttää toki, ettei jostain syystä pärjätä ilman poliitikkoja, kuten vaikka kunnallisedustajia ja kansanedustajia. Idea sisältää seuraavat muuttujat: 1) edustajan, 2) kannattajat, ja 3) asiat. Edustajan tehtävä on reagoida niin kuin edustajan kannattajat haluavat kussakin äänestettävässä asiassa. Edustajalla on oma nettisivu/appi, johon edustajan kannattajat kirjautuvat käyttäen vahvaa tunnistautumista (esim. Osuuspankin verkkopankkitunnuksilla). Edustaja julkaisee nettisivullaan kannattajiensa käyttöön luettelon äänestettävistä asioista. Sen jälkeen kannattajat äänestävät miten he haluavat edustajan reagoivan kuhunkin äänestettävään asiaan.

Äänienemmistön saanut vaihtoehto on se reaktio, jonka edustajan tulee virassaan toteuttaa. Edustajalla ei ole ikään kuin omaa tahtoa. Hän ei noudata mahdollisesti edustamansa puolueen kantaa, ei omaa kantaansa, vaan ainoastaan äänestäjiensä kantaa.

Tässä ideassa on pari haastetta: miten selvitetään ketkä ovat tosiasiallisia edustajan kannattajia? (Trollaamisen mahdollisuus on ilmeinen.) Entä kuinka äänestettävät asiat julkaistaan nettisivulla, nimittäin jos kyseessä on monimutkainen asia ja sille on hankala asettaa vastausvaihtoehtoja, tai jos äänestettävä asia edellyttää edustajalta reaktiota lyhyellä viiveellä?

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta