Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tähdenlentoja

Kirjoitettiin
Päivitettiin 4. kesäkuuta 2019 kello 23.46

Lauantain illalla kuten sunnuntainkin illalla olin ulkona valokuvaamassa. Yleensä hämärään aikaan ei ole mitään nähtävää, mutta taivas on ollut pilvetön, kuu on aika pieni, on tyyntäkin, lämmin sää ja tähdetkin alkavat näkyä öisin, joten olosuhteet ovat hyvät star trailien kuvaamiseen. Molempina viikonlopun iltoina kameran kennolle tallentui tähdenlento tai -lentoja. Tässä näkyy lauantain havainto ja tässä gif-animaatio sunnuntain bongauksesta. Molemmat näkyivät täällä Porvoossa. Jälkimmäisestä tein havaintoilmoituksen Ursan Taivaanvahtiin.

Lisäys 24.8.2015: Taivaanvahdin perkaajien mukaan sunnuntai-illan havainto oli mahdollisesti neuvostovalmisteista avaruusromua. Havaintosivulta löytyy lisää materiaalia tapauksesta.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Tähdenlentoja" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi