Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Köntsävaroitus

Huomaan täällä blogissa nurisevani asioista niin usein, että koen tarpeelliseksi varoittaa lukijoitani mikäli he ovat saamassa silmilleen valituspitoisen blogipostauksen. Tämä postaus on tunnistettu sellaiseksi. Jos valittaminen ei just nyt inspaa, siirry lukemaan jotain muuta.

Tarkentaminen digikameralla manuaalisesti

Kirjoitettiin
Päivitettiin 15. maaliskuuta 2015 kello 04.40

Tämä toimii ainakin Nikoneissa, ehkä myös Canoneissa ja muissa. Jos haluat tarkentaa digikameralla manuaalisesti, siis siten, että ruuvaat käsipelillä objektiivin tarkennusrengasta, ei ole pakko luottaa silmämääräiseen arvioon. Eikä ole pakko käyttää Live View -toimintoa. Monissa Nikonin kameramalleissa etsimen läpi katsottaessa näkyy etsinalueen laidalla/kulmassa valkoinen ympyrä (eli tämäntapainen: •) silloin kun tarkennuspisteen osoittama kohta on kuvassa tarkka. Jos ympyrän sijaan näkyy vasemmalle tai oikealle osoittava nuoli, tarkennusrengasta pitää veivata joko loitommas tai likemmäs.

Yritä siis saada etsimeen näkymään pallo:

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Tarkentaminen digikameralla manuaalisesti" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1279 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi