⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Vielä tehokkaampi cache Textpatterniin

Vuodelta 2005 löytyy muinaisjäänteen aseman saavuttanut Textpattern-liitännäinen asy_jpcache. Löysin sen vasta hetki sitten ja sen johdosta en ole vielä löytänyt pluginin huonoja puolia. Ainoastaan ne myönteiset. Liitännäinen toimii hyvin toisella tapaa kuin aks_cache. Molemmissa on samoja piirteitä, mutta ensin mainittu ladataan suoraan Textpatternin juuressa olevan index.php-tiedoston sisälle toisin kuin aks_cache, jolla asetetaan välimuistiin tallennettavia osia vain TXP:n hallintapaneelin editorista käsin. Lisäksi aks_cache on huomattavasti nopeampi.

aks_cache tallentaa koko sivun tekstimuotoiseen cache-tiedostoon, josta sivu tarjotaan käyttäjälle, mikäli sivuun ei ole tehty muutoksia sillä välin. Liitännäisen tekijä kertoo JPCache-Cleanerin nollaavan cachetiedoston automaattisesti mikäli on kulunut tietty minuuttimäärä cachefilun luomisesta, tai jos sivulle on julkaistu uusi kommentti, tai kommenttia on muokattu. Myös jos sivupohjaan tai lomakkeeseen on tehty muutoksia, välimuistitiedosto päivitetään. Liitännäisen tallentamat tiedostot voi lisäksi poistaa parilla klikkauksella menemällä TXP:n hallintapaneelista laajennuksiin ja sieltä avaamalla välilehden jpcache-cleaner.

Huono puoli aks_cache-pluginissa on miten vaivalloista sen asentaminen on verrattuna tyypillisen Textpattern-pluginin käyttöönottoon. Pitää ladata FTP:llä tai muulla konstilla kansiollinen tiedostoja Textpatternin juureen, pitää muokata sitä Textpatternin index.php-tiedostoa ja kolmanneksi pitää asentaa Textpatterniin JPCache Cleaner -plugini. Vaiva on kuitenkin sen arvoinen. Esimerkiksi tämä SunCometilla oleva blogini tuntuu latautuvan paljon normaalia nopeammin. SunCometilla tuntuu aina olevan junnausta MySQL-tietokantojen kanssa. Ei haittaa enää. Testaan jonkin aikaa tätä liitännäistä nähdäkseni onko siinä huonoja puolia. Jos niitä ei löydy, otan sen käyttöön muillakin sivustoillani.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta