⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Terveiset lantalasta

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 01.35

Hesalainen ja hesarilainen Mikko-Pekka Heikkinen julkaisi vuonna 2012 kirjan Terveiset kutturasta. Siinä kerrotaan kuinka Lapin terroristit miehittävät Suomen ja perustavat itsenäisen Pohjois-Suomen pakottaen Etelä-Suomenkin tunnustamaan Pohjoisen. Pian terroristien verenhimo kuitenkin kasvaa. He käyttävät itsemurhapommittajia tuhotakseen sähköverkkoa ja läpäistäkseen laillisen hallituksen puolustusasemat. Säätä myöten kaikki on terroristijengin puolella. He miehittävät aikamoista vauhtia koko eteläisen Suomen Helsinkiä myöten. Vieläpä niin siististi, etteivät Helsingissä edes rakennusten ikkunat mene rikki.

Kirjassa esiintyvä laillisen hallituksen sotilas Jesse johtaa pientä joukkuetta ukkeleita. Ennen ensimmäistä taistelua hän ulostaa housuihinsa. Hän on ylipainoinen rampa, jonka mieli pyörii vain karamellin ja sotaelokuvien ympärillä. Saman sarjan laatuvalioita ovat muutkin Etelä-Suomen taistelijat, paitsi somalialainen Abdi. Abdi on korkeasti koulutettu, mutta jostain syystä pitkäaikaistyötön. Hän on myös varas ja sotilaskarkuri, joka loikkaa ensimmäisen tilaisuuden tullen terroristien riveihin.

Vasemmistolaisia terroristeja ohjastaa Oula. Hän fanittaa irlantilaista IRA:aa ja kolumbialaista huumekaupan sekä ihmissieppauksin avulla toimintaansa rahoittavaa FARC:ia. Oula on kuitenkin reilu mies, sillä huolimatta siitä, että tuo kakkapöksy Jesse kirjan lopussa yrittää salamurhata hänet tarpeettoman läheltä sodanaikaisella pistoolilla, ja hänhän tietenkin ampuu huti, Oula säästää hänet. Jesse toki siepataan vankileirille. Oula ei käytä kovin paljon asetta. Hän ampuu kerran Mannerheimin patsasta. Hän ajoittain höylää jotain rastapäistä toimittajatätiä. Tuo toimittajatäti on Aino. Aino kipuaa Oulan reittä pitkin Hesarin toimittajaksi.

Kun Pohjoinen voitti Etelän, terroristit mielivät rikastuttaa maansa. Sitä varten he tietenkin tarvitsevat maahanmuuttajia. Paljon. Mieluiten ahkeria kiinalaisia. Pohjoinen aikoo rakentaa miehittämiensä alueiden halki rautatien avatakseen suoran yhteyden merille. Rahoitusta kaiken pyörittämiseen he aikovat järjestää avaamalla uhkapelikasinoja kuten intiaanit Yhdysvalloissa ovat tehneet. Lisäksi vasemmistolaisjärjenjuoksullaan he aikovat kiristää mahdottoman suurilla veroilla kaikkien huviloiden, mökkien ja loma-asuntojen omistajia. Tavoitteena verotuksessa on, että verotusasteen ollessa älyttömän kova kaikki töllit, huvilat ja muut päätyvät terroristihallituksen haltuun.

Etelän panssarivaunut eivät kelpaa mihinkään, eivätkä Hornetit uskalla lentää. Sotilaat juoksevat pakoon. Etelän väki pakenee ulkomaille. Vaasa miehitetään, Mikkelikin vallataan tyhjänä. Mikkeliin jää vain kourallinen koiria. Pohjoisen puolella on aikamoinen tuurikin, sillä Helsingin puolustuksen rampauttaa osaltaan 36 astetta pakkasta ja kaiken kukkuraksi puoli metriä lunta.

Tämä on hauskaa luettavaa! Sen parissa kuluu aika aika hyvin, paitsi jos aivoja ei ole ripustettu narikkaan.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta