⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Textpatternin hallitseminen kännykällä

Mobiilibloggaaminen Textpatternilla voi olla haastavaa, sillä tämän julkaisujärjestelmän hallintapaneeli on täynnä linkkejä, nappeja, pudotusvalikoita, tekstikenttiä. Tätä kaikkea on pyritty yksinkertaistaa aikaisemmin TXP:n kehitysversioille suunnatulla TXP Mobile -teemalla. Se on iPhonelle ja Androidille suunnattu admin-teema, joka aktivoimisen jälkeen väittää tuovansa selkeyttä kehiin. Tuon maksuttoman mobiiliteeman voi ladata osoitteesta txpmobile.com. Tällä hetkellä se on tekijänsä mukaan suunnattu Textpatternin kehitysversiolle 4.3.0 eikä siten takuita toimivuudesta tuoreimmalla 4.4.1-versiolla ole.

TXP Mobile on teema, joka ei näy nettisivun julkisella, suurelle yleisölle suunnatulla, puolella. Se näkyy vain hallintapaneeliin kirjautuneille käyttäjille. Teema asennetaan lataamalla aluksi 120 kilotavun kokoinen zippi, joka purkamisen jälkeen sisältää kaikenlaisia kansioita. Kansioista etsitään txpmobile, joka siirretään esimerkiksi FTP-ohjelmalla Textpatternin ulottuville hakemistoon /textpattern/theme/. Sen jälkeen teema tulee vielä aktivoida. Ylläpitocornerin teeman voi aktivoida menemällä hallintapaneelista ensin Hallinta-välilehdelle, josta valitaan Asetukset ja sitten Lisäasetukset. Sieltä löytyy sen jälkeen kohta theme_name, josta valitaan vaihtoehto Txpmobile. Lopuksi muutokset pitää vielä tallentaa.

TXP Mobile ja Texpatternin versio 4.4.1 eivät ole aivan optimaalinen yhdistelmä. Pluginin käyttäminen aiheuttaa virheilmoituksen. Se ei sen kummemmin tunnu rikkovan paikkoja. Toisaalta teema tekee juuri sitä, mitä se lupaakin. Se pyrkii selkeyttämään hallintapaneelin ulkoasua. Ehkä se tekee niin jos käytössä on Android- tai iPhone-puhelin. Nokian kännykässäni, jossa foonin ruudun asemoinnin voi kääntää horisontaaliseksi, TXP Mobile tuntuu vievän vain 50% ruudun tilasta jättäen oikeaan laitaan runsaasti tyhjää valkoista tilaa. Ulkoasu toimii puhelimen ollessa normaalissa pystyasennossa melko hyvin, mutta tyhjää valkoista tilaa jää siltikin jonkin verran oikeaan laitaan.

Tietoa kirjoittajasta