Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Köntsävaroitus

Huomaan täällä blogissa nurisevani asioista niin usein, että koen tarpeelliseksi varoittaa lukijoitani mikäli he ovat saamassa silmilleen valituspitoisen blogipostauksen. Tämä postaus on tunnistettu sellaiseksi. Jos valittaminen ei just nyt inspaa, siirry lukemaan jotain muuta.

Tietokilpailun tekemistä

Kirjoitettiin
Päivitettiin 7. kesäkuuta 2014 kello 23.58

Tietokilpailun tekeminen voi olla ihan hauska väliprojekti. Aloitin sen koodaamisen WampServerin kanssa. Eilen vastaan tuli sessioihin ja evästeisiin liittyviä ongelmia, kun sessio ei käyttäjän kirjautumisen jälkeen suostunut tallentumaan eikä eväste puolestaan uloskirjautumisen yhteydessä deletoitumaan. Katsotaan josko saisin motivoitua itseni selvittämään tuota asiaa. Ehkä se johtuu jostain palvelimen asetuksesta.

Tietokilpailusivustolle ajattelin tehdä kerrankin kunnon ylläpitonurkkauksen. Siis sellaisen, jolla voi estää IP-osoitteita, lisätä ja poistaa tietokilpailun kysymyksiä ja muuta vastaavaa. Aikaisemmat koodailemani skriptit eivät ole yleensä moista hallintapaneelia sisältäneet, paitsi ilmainen vieraskirja.

PHP:n funktioiden rakentaminen alkaa askelittain hahmottumaan. Osaan jo tehdä simppeleitä sellaisia, kuten tällaisen stringin pätkäisevän jutun:

function katkaise($stringi,$pituus) {
if ((isset($stringi)) && (!empty($stringi))) {
if (strlen($stringi) >= $pituus) {
$stringi = substr($stringi,0,$pituus).'…';
}
}
else {
$stringi = NULL;
}
return $stringi;
}

Tuon voi kutsua vaikka tällä tavalla:

katkaise($minut,20);

Tietoa kirjoittajasta

Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta..

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi