⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

TradeDoublerin ja TradeTrackerin huonoja puolia

TradeDoubleria käytin ensimmäisen kerran vuosituhannen alussa. Tuolloin harrastelin nettisivujen tekemistä ja kokeilin myös mainoksia kotisivuillani. Taisin pikku-Petenä tienata parikin sataa Suomen markkaa. Sen jälkeen jossain vaiheessa vuotta 2003 tai 2004 aloitin saman systeemin käyttämisen uudelleen. Yhteistyö TradeDoublerin, jota eräs humoristi nimittää DoubleTroubleksi, on sujunut osaltani melko hyvin. Ei aina ruusuisesti, sillä eräs TD:n mainostaja päätti jättää maksunsa maksamatta. Tililläni onkin nyt roikkunut maksusuorituksia vuodelta 2009 enkä usko niitä rahoja näkeväni.

Viimeisin ongelma TradeDoublerin kanssa on johtunut nettiselaimista ja kirjautumisen estämisestä. Ainakin vuoden ajan olen joutunut käyttämään erikseen Operaa voidakseni avata TD:n tilin, sillä Firefoxilla sisäänkirjautuminen ei vain onnistu. Nyt myös Opera ilmoittaa, että "An error has occurred. Please try again." ja tuota virheilmoitusta on tarjottu parin viime viikon ajan. Tätä menoa nettiselaimet loppuvat kesken…

Tuoreempi tuttavuus on TradeTracker. Avasin tilini TT:hen tilastojen mukaan ilmeisesti huhtikuussa 2010. Tähän mennessä olen kytkenyt siihen 13 sivustoa, kuten Gootti.netin. Muistaakseni vain pari noista 13 sivustosta käyttää TradeTrackerin mainoksia ja yksi niistä on juuri mainitsemani goottisaitti. Kokemukset yhteistyöstä tämän verkoston kanssa ovat olleet pääosin myönteisiä. Iso miinus lankeaa siitä, ettei eräs mainostaja ole kuukausiin maksanut mitään eikä myöskään hyväksynyt sivustojeni kautta tehtyjä tilauksia tai klikkauksia. Tarkemmin ohjelmasääntöjä plärättyäni mainostajan kohdalla mainitaan kuinka 180 päivää on suurin viive siihen, että edellä mainitut jutut tehdään. Se on perseestä.

Tietoa kirjoittajasta