⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tulevaisuusvarmista televisiosi

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 01.38

Ohohoo. Koska nykypäivän ihmiset tuntuvat ajattelevan telkkareidenkin olevan kännyköiden tapaan sellaisia kulutustavaroita, että niitä kannattaa vaihtaa kerran vuodessa, haluan kertoa lukemastani tiedotteesta Suomen Kilpailu- ja kuluttajaviraston nettisivuilta. Samalta sivustolta löysin aikaisemm juttuvinkin blogiini huonoista robotti-imureista. Täysin toiseen asiaan liittyen tämänkertaisen blogikirjoituksen Tulevaisuusvarmista televisiosi ensimmäinen sana on huono sana, mutten keksinyt tähän tarpeeseen parempaakaan käännöstä englanninkielisestä future proof -nimityksestä. Sillä tarkoitetaan jonkin asian järjestämistä sellaiseen kondikseen, että sitä voi hyödyntää myöhemminnii.

Tuon intron jälkeen tiivistän sen mistä tässä asiassa on kyse. Kilpailu- ja kuluttajavirasto tiedotti viime kuukauden jälkipuoliskolla, joka oli itse asiassa jotakuinkin meikämannen synttäripäivä, että vuonna 2017 Suomessa televisio-ohjelmat muutetaan teräväpiirtoformaattiin. Niistä tulee siis HD-lähetyksiä. Ekaksi uudistus runnotaan läpi maksullisissa kanavissa, sitten se ulotetaan muihin kanaviin. Viimeiseksi uudistus toteutetaan Yleisradion kanavilla sekä MTV3:lla, Nelosella ja Foxilla.

Mitä se HD-lähetyksiin siirtyminen sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa ensinnäkin vain sitä, ettei asiasta tarvitse märehtiä jos asutaan kaapelitaloudessa. Jos kaapeliverkossa televisiokanavat näkyvät nykyisellä kokoonpanolla, ne näkynevät myös HD-kauteen siirryttäessä. Antenniverkoissa tikipoksissa tai televisiossa on oltava "Antenna Ready HD" -merkki. Lisäksi veikkaanpa minäkin tuon Kilpailu- ja kuluttajaviraston tiedotteen lisäksi, että vuonna 2017 on tärkeää televisiota haettaessa selvittää, voiko sillä hyödyntää nettitelevisiopalveluita. Netti-tv luultavasti yleistyy, monipuolistuu ja kaikin tavoin paranee seuraavien vuosien aikana.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta