⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tuoreen Textpattern-asennuksen valmisteleminen

Valmistelemisella tarkoitan turhien tietojen poistamista, jotta sivuston rakentaminen voi alkaa puhtaalta pöydältä. Jokainen uusi Textpattern-asennus tuo mukanaan parin minuutin edestä hommia, kuten turhanpäiväisen esittelytekstin, testikommentin, kategorioiden, osioiden ja eräiden lomakkeiden hävittämistä. Noiden juttujen deletoiminen ei ole tietenkään kovin kriittinen tehtävä, mutta sen avulla voi selkeyttää uuden sivuston valmistamista kun on selvillä, ettei ole jonninjoutavaa vempulaa tiellä. Sain idean tähän blogimerkintään huomattuani Textpatternin foorumilla tekstiä sed_cleaner-liitännäisestä. Se pyrkii suorittamaan automatisoidusti samat jutut, jotka olen tavannut tehdä käsipelillä.

sed_cleaner on kuvauksensa mukaan tuoreisiin Textpattern-asennuksiin tarkoitettu työkalu, jota ei suositella käytettävän vanhoilla, jo valmistuneilla, nettisivustoilla. Plugini yrittää poistamaan kommentit, linkit, tiedostot, artikkelit, kuvat ja kategoriat. Mahdollisesti myös osiot. Lisäksi liitännäinen nollaa custom_field-kentät ja spammilistojen osoitekentät, sekä deletoi setup-kansion ja RPC-palvelimen hakemiston tiedostoineen. Myös omien asetusten laittaminen kuntoon automaagisesti voi onnistua tällä työkalulla. Omalaatuinen funktio on sellainen, joka antaa asentaa automaattisesti suosikkiliitännäiset. Mitähän sekin tarkoittaa? Lopuksi liitännäinen deletoi itsensä.

Asennettaessa Textpattern luo kolme esimerkkikategoriaa, pari osiota ja sivupohjaa, usein turhiksi osoittautuvia lomakkeita, esimerkkisivun ja -kommentin, sekä kolme Textpattern-sivustoille viittaavaa linkkiä. Muistaakseni myös pari kuvatiedostoa tulee satsin mukana. Yleensä deletoin ensin esimerkkitekstin ja sen jälkeen kommentin, jonka jälkeen hävitän kategoriat ja tarvittaessa luon samalla Järjestele-sivulla uudet kategoriat tilalle. Sen jälkeen käyn käsiksi osioihin, joista poistan kaikki ja luon tarvitut tilalle. Käyn sitten poistamassa Sivupohjat-välilehden takaa ylimääräisen archive-sivupohjan ja deletoin default-sivupohjasta kaiken. Sen jälkeen sama kohtalo error_default-virhesivujen templatelle, paitsi jätän virhekoodien tagit jäljelle. Sitten kaluan lomakepohjista pois eräitä turhia lomakkeita, kuten kohdat noted ja plainlinks sekä popup_comments. Lopuksi poistan Tyylisivut-välilehdeltä kaiken sisällön ja käyn varsinaisten asetusten kimppuun.

Tietoa kirjoittajasta