⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Turhia rikoksia, vol. 2

Poliisin nettisivuilla on päivämäärälle 11.7.2014 leimattu Timo Nyyssösen kolumni. Sen otsikko on Turhia rikoksia, vol. 2. Kirjoittajan mukaan maalaisjärjellä voisi estää huomattavan osan polttoainenäpistyksistä. Itä-Vantaalla sijaitsee huoltoasema, jossa on tammikuun ja kesäkuun lopun välisenä aikana varastettu polttoainetta tankkaamalla yli 100 kertaa. Nyyssönen ihmettelee miksi yhteiskunnan niskaan sysätään tämä varasteluongelma, kun sen voisi korjata muuttamalla tankkausjärjestelmä automaattiseksi.

Ymmärsinköhän nyt oikein? Rikosylikomisarioko siis paheksuu yritystä siitä, ettei se ole investoinut bensa-aseman tekniikan muuttamiseen sellaiseksi, ettei polttoainetta voisi sen jälkeen nyysiä kuten nyt voi? Hän katsoo siis varkauden kohteen olevan omaa syytään syyllinen, sillä sehän on joutunut varastelun kohteeksi useita kertoja. Vau! Reilukerho.

Nyyssönen kirjoittaa kolumnissaan periaatteesta, jonka mukaan rikollinen toiminta pyritään estämään ennalta, eikä siten, että annetaan rikoksen ensin tapahtua ja siitä seuraavalla rangaistuksella, joka… Pruut-pruut, stoop! Taisin löytää punaisen langan. Tässähän onkin ratkaisu tuohon ongelmaan.

Mitäpä jos poliisit osallistuisivat rikollisen toiminnan ennaltaehkäisyyn?

Kuuluisiko se pollareiden toimenkuvaan? Voipi hyvin kuulua. Voitaisiin tehdä vaikka niin, että virkavalta laittaa kartalle nuppineulan aina kun jotain rikollista tapahtuu. Sitten nuppineulojen pakkautuessa jollekin alueelle lisätään valvontaa sillä alueella. Tällä viisiin rikollinen toiminta sillä alueella voisi vähentyä. Jos kartalle ilmestyy liikaa nuppineuloja, niistä voidaan heittää roskiin sellaiset, joihin liittyy jonkun humalaisen sijaisvanhempana toimiminen.

Tietoa kirjoittajasta