Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tuulivoimaloita Loviisaan ja Porvooseen

Kirjoitettiin
Päivitettiin 19. lokakuuta 2014 kello 01.06

Loviisan Sanomat elikkä Lovari kirjoitti pari juttua tuulivoimaloiden pystyttämisestä kiireisellä aikataululla Loviisaan ja ehkä myös Porvooseenkin. Kiireiseksi aikataulun tekee se, että voimaloita varten halutaan järjestää lupa-asiat kuntoon ensi vuoden loppuun mennessä. Sen jälkeen tehdään vuoden ajan tuulimittauksia. Sen jälkeen tuulivoimaloita luultavasti rakennetaan vuonna 2016 jos homma osoittautuu taloudellisesti kannattavaksi. Tuulivoimaloita varten on Etelä- ja Keski-Suomen alueelle 100 lupaa (yksin Ilmatar Windpowerille, ehkä lisää lupia muillekin firmoille). Lovarin uutisessa kerrotaan tuulivoimalan korkeuden olevan päälle 200 metriä. Siihen kuuluu se pystysuoraan tuleva tappi, jonka korkeus on 140–150 metriä. Roottorin halkaisija on 130–140 metriä. Voimaloiden välillä pitää olla etäisyyttä 500–700 metriä.

Askartelin SketchUpiin Loviisan keskustan, jonka päälle pystytin noin 600–700 metrin välein tuulimyllyjä merkitseviä valkoisia keppejä. Voimaloita ei tietenkään tule keskustaan, mutta tällä tavalla esitettynä tuulivoimaloiden koko ja vaatima lebensraum on helppo hahmottaa. Yksittäisen kepin korkeus on noin 190 metriä. Nämä kuvat toivottavasti auttavat vastaamaan kysymykseen: "Näkyvätkö tuulivoimalat meille?"

Loviisan tuulimyllyjen korkeutta havainnollistava SketchUp-kuva.

Loviisan tuulivoimaloiden korkeutta havainnollistava SketchUp-kuva.

Loviisan tuulivoimaloiden korkeutta havainnollistava SketchUp-kuva.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Tuulivoimaloita Loviisaan ja Porvooseen" on saanut pisteet 8 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 1 kerran. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi