⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Ukraina kutsuu ulkomaalaisia taisteluun

Ukrainan presidentti käyttää ahkerasti Twitteriä viestinnässään. Niin ehkä sen vuoksi, että venäläisten tukemat DDoS-hyökkääjät eivät saa Twitteriä nurin, toisin kuin monia ”tavallisia” ukrainalaisia nettisivuja. Presidentti Volodymyr Zelenskyin viesti tweetattiin päivämääränä 27.2.20222: Kuka tahansa, joka haluaa osallistua Ukrainan puolustamiseen, Euroopasta tai muualta maailmasta, voi tulla ja taistella ukrainalaisten rinnalla venäläisiä sotarikollisia vastaan. Samanlaisen viestin, ja täydennystä presidentin ilmoitukseen, tweettasi Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba päivämääränä 27.2.2022: Kutsun teidät ottamaan yhteyttä Ukrainan lähetystöihin kotimaissanne. Suomessa on Ukrainan suurlähetystö Helsingissä. Sen nettisivut on dossattu, mutta lähetystön Twitter-sivu toimii.

Latviassa viranomaiset sallivat eilen maanantaina ihmisten lähtemisen Ukrainaan. Tanskan pääministeri ilmoitti sunnuntaina, että tanskalaiset voivat lähteä vapaaehtoisina Ukrainaan — se on henkilön itsensä tekemä päätös.

Ulkomaalaiset vapaaehtoiset todennäköisesti liitetään osaksi 27.2.2022 perustettua Kansainvälistä Legioonaa (englanninkielinen nimi on International Legion of Territorial Defense of Ukraine). Wikipediassa on siitä kertova artikkeli. Yksityiskohtaiset ohjeet vapaaehtoisjoukkoihin liittymiseksi löytyvät toistaiseksi tältä sivulta, mutta en ole voinut varmistua ovatko nuo ohjeet paikkansa pitäviä. Kirjoitan alapuolelle edellä mainitun nettisivun julkaisemat ohjeet siltä varalta, ettei niihin enää myöhemmin pääse käsiksi.

Haluatko lähteä Ukrainaan vapaaehtoiseksi?

  1. Ota yhteyttä Ukrainan lähetystöön joko käymällä lähetystössä henkilökohtaisesti, soittamalla sinne, tai lähettämällä sähköpostia.
  2. Saanet ohjeet mitä lippulappuja tarvitset. Tarvinnet ainakin passin, ehkä henkilökortinkin, mahdollisesti sotilaspassin, ja laput, joissa kerrotaan mahdollisesti aikaisemmin hankitusta taistelukokemuksesta.
  3. Ilmoittaudu lähetystössä haastattelua varten.
  4. Lähetystö ohjeistaa kuinka jätetään hakemus Ukrainan puolustusvoimille koskien vapaaehtoisuuteen perustuvaa sopimussotiluutta.
  5. Saat ohjeet kuinka saapua Ukrainaan, ja mitkä asiakirjat ja tarvikkeet on tuotava mukana. (Lienee parasta yrittää hankkia kypärä ja luotiliivi, ehkä satelliittipuhelinkin.)
  6. Sen jälkeen ylität rajan ja saavut Ukrainaan. Saat sijoituspaikkaasi koskevat ohjeet paikan päällä.
  7. Sijoituspaikkaan saavuttuasi solmit sopimuksen, jolla liityt vapaaehtoislegioonaan. Tärkeää: on mahdollista, että sopimuksen kesto on jopa kolme vuotta.


Englanninkielisiä käytännön ohjeita Puolaan ja sieltä Ukrainaan saapuville.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta