⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Ukrainan turvallisuuspalvelun uutisia, koska kukaan muu ei niistä Suomessa juuri kerro

Kirjoitettiin
Päivitettiin 7. elokuuta 2015

Ukrainan turvallisuuspalvelun nettisivuilla jaetaan tietoja ukrainan lisäksi englanniksi, joten ei ole iso vaiva viäntää niistä juttua suomalaiselle yleisölle. Tässä on muutamia SSU:n julkaisemia tiedonantoja ja kuulumisia Ukrainan alueelta — suomeksi.

  1. Donetskin ja Luhanskin seuduilla on käytössä tilapäinen menettelytapa niille yksityishenkilöille, ajoneuvoille ja hyödykkeille, jotka liikkuvat rintaman tai rintamien lähellä. Ukrainalaiset ja ulkomaalaiset voivat liikkua Ukrainan hallitsemilta alueilta miehitetyille alueille ja poistua sieltä näyttämällä henkilöllisyystodistuksen. Autoilla liikkuville on tällä hetkellä kuusi tarkastuspistettä, neljä tarkastuspistettä junalla liikkuville. Ukrainan kansalaiset, ulkomaalaiset ja maattomat henkilöt, jotka viipyvät miehitetyillä alueilla, voivat saada lähimmästä tarkastuspisteestä kulkuluvan.
  2. (Julkaistu 5.8.2015.) Luhanskin suunnalla turvallisuuspalvelun viranomaiset yhdessä Ukrainan asevoimien kanssa pidättivät Venäjän kansalaisen. 48-vuotias venäläinen saapui Ukrainaan aikomuksenaan liittyä puolisotilaalliseen organisaatioon miehitetyllä alueella. Kun hänet pidätettiin, hän ei aluksi ymmärtänyt joutuneensa ukrainalaisten haltuun vaan uskoi olevansa terroristien pidättämä. Sen takia hän, josta SSU:n tiedotteessa käytetään yksiselitteisesti titteliä "rikollinen", kysyi voisiko hän liittyä joukon jatkoksi ja saisiko hän aseita. Pidätyshetkellä mieheltä löytyi Venäjän passi, kaksi veistä ja huumausaineita.
  3. (Julkaistu 5.8.2015.) Ukrainan turvallisuuspalvelu raportoi maansa presidentille pidättäneensä vastavakoiluoperaatiossa henkilöitä, joiden aikeena oli luovuttaa eteenpäin laittomasti radioaktiivisia aineita. Neljä rikollista yritti myydä ydinmateriaalia, jonka epäillään olevan uranium-238:aa. Asiasta kertovassa tiedotteessa näytetään valokuva vihreästä Pringles-sipsituubista, jonka vieressä on ilmeisesti Geiger-mittari.
  4. (Julkaistu 5.8.2015.) SSU:n viranomaiset yhdessä Ukrainan yleisen syyttäjänviraston kanssa ottivat kiinni Kiovan kaupunginhallituksen erään jäsenen sekä hänen yhteistyökumppaneitaan epäiltynä lahjusten ottamisesta. Heiltä takavarikoitiin yhteensä yli 173 000 euron edestä rahaa, joiden joukossa kultakolikoita ja -laattoja.
  5. (Julkaistu 4.8.2015.) Turvallisuuspalvelu otti toukokuun lopulla kiinni Harkovan alueella erään partisaaniryhmäksi itseään kutsuvan terroristijärjestön jäseniä. Ryhmän jäsenistä kolme teki yhteistyötä Venäjän kanssa. Terroristit ovat tiettävästi syyllistyneet yhdeksään terroritekoon, mukaan lukien junaradan tuhoamiseen Novozhanovon asemalla ja merkkirakettien ampumiseen värväystoimistojen ja vapaaehtoisjärjestöjen rakennuksia kohti. Ryhmän johtaja salakuljetti Ukrainaan Venäjältä aseita ja säilöi ne lähellä valtioiden rajaa sijaitsevalle maaseutuasunnolleen. Etsinnöissä näiltä niin sanotuilta partisaaneilta löytyi kranaatinheitin, AK-rynnäkkökivääri kranaatinheittimellä, VOG-25-kranaatteja, ammuksia ja muuta sellaista.
  6. (Julkaistu 4.8.2015.) Žytomyrissä turvallisuuspalvelu yhdessä syyttäjänviraston ja miliisin kanssa keskeyttivät eräiden alueella palvelleiden sotilashenkilöiden laittoman sotatarvikebisneksen. Rikolliset väärensivät dokumentteja aikomuksenaan hyötyä taloudellisesti ajoneuvoista, jotka oli määrätty lähetettäväksi ATO-alueelle ja käytettäväksi maanpuolustustarkoituksessa. Ajoneuvoja myytiin laittomasti yksityisille henkilöille. He ehtivät hyötyä teoistaan tiettävästi noin 30 000 euron verran.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta