⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Ukrainan turvallisuuspalvelun uutisia, osa 2

Kirjoitettiin
Päivitettiin 29. syyskuuta 2015 kello 05.08

Tiivistelmä Ukrainan turvallisuuspalvelun julkaisemista tiedotteista. Tuoreimmat ovat syyskuun alulta, loput elokuun lopusta. Jos olet kiinnostunut tuoreemmista Ukrainan kuulumisista, kannattaa tutustua Lugansk News Today -sivustoon. Se on englanninkielinen, blogimuotoinen saitti. Siellä kerrotaan esimerkiksi, että 25.9. venäläinen majuri Vladimir Starkov taannoin autoiltuaan erehdyksessä ukrainalaisten tarkastuspisteeseen joutui pidätetyksi ja nyt hänen päivänsä pilattiin kun hän sai 14 vuoden vankeustuomion. Kyseessä on historiallinen juttu, sillä ilmeisesti koskaan aikaisemmin ei ole Venäjän kansalaista tuomittu Ukrainassa artikkelin tai artiklan 437 mukaan. Sen mukaan on rangaistava teko suunnitella, valmistella ja käydä sotaa (arveltavasti Ukrainaa vastaan). Samansuuntaisen tuomion sai edellä mainitun majurin autonkuljettaja. Hän tosin sai vain 10 vuotta jälkkäriä.

Varsinaiset Ukrainan turvallisuuspalvelun uutiset sisältävät seuraavanlaista materiaalia:

4.9.2015: Luhanskin alueella Ukrainan turvallisuuspalvelu löysi suuren ase- ja ammuskätkön. Yhdessä sisäministeriön kanssa suoritetussa operaatiossa löytyi terroristien säilöön panemia räjähteitä, kaksi Kalashnikov-rynnäkkökivääriä, RPG-26, 18 trotyylipakkausta (200 grammaa kappale), sekä neljä isompaa (400 gramman) trotyylipakkausta. Lisäksi erilaisia käsiaseiden ammuksia löytyi 2000 kappaletta, kuten myös kolme käsikranaattia ja muuta sellaista törkyä.

3.9.2015: Ukrainan turvallisuuspalvelu pidätti neljä venäläismyönteistä terroristia, jotka suunnittelivat Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan terroritekoja. Terroristit vastustivat pidätysyritystä nakkelemalla viisi käsikranaattia pidättäjiä kohti. Pidätyksen suorittaneet Alpha-erikoisjoukon ukot ja vapaaehtoisjärjestö ATO:n taistelijat haavoittivat prosessissa yhtä terroristia kinttuun.

3.9.2015: Ukrainan turvallisuuspalvelu pidätti Odessassa kunnalla palveluksessa pidätyshetkellä olleen miehen. Miestä epäillään lahjusten ottamisesta.

3.9.2015: Ukrainan turvallisuuspalvelu yhdessä rajavartiojoukkojen kanssa havaitsi yrityksen salakuljettaa sotatarpeita Harkovan lähellä sijaitsevassa kylässä. Salakuljetettavat tavarat olivat ilmailuliikenteen käyttöön tarkoitettuja mikropiirejä. (Mahdollisesti drone-lennokkeihin.)

3.9.2015: Luhanskin alueella pidätettiin neljä poliisia, joista yksi johtavassa asemassa ja loput kolme alaisia. Heitä epäillään korruptiosta.

3.9.2015: Donetskin alueelta löytyi venäläismyönteisen terroristijärjestön ammuskätkö. Turvallisuuspalvelu havaitsi kätköstä seitsemän kiväärillä laukaistavaa kranaattia, 14 iänikuista F1-käsikranaattia ja RGD-5-kranaatteja, pari tuhatta Kalashnikovin ammusta, 500 kappaletta 7,62mm ammusta ja trotyyliräjähteitä. Lisäksi settiin sisältyi kolme olalta laukaistavaa sinkomallista paukutinta.

2.9.2015: Mariupolissa pidätettiin venäläisten terroristien kanssa yhteistoiminnassa ollut komissaari. Häneltä löytyi pidätyksen jälkeisessä etsinnässä tietokonelaitteita, kovalevyjä, Flash-muisteja ja kännyköitä.

2.9.2015: Donetskin alueella pidätettiin terroristeille tietoja antanut paikallinen asukas. Häneltä löytyi pidätyshetkellä venäläisiä esineitä, kännykkä ja tietokone. Tietokoneelta löytyi Ukrainan asevoimista otettuja valokuvia.

31.8.2015: Ukrainan turvallisuuspalvelu pidätti venäläisiä terroristeja kouluttaneen miehen. Mies koulutti terroristeja käyttämään kiväärimallisia aseita, optisia laitteita ja jelppasi mahdollisesti myös sabotööritoimintaan liittyvissä asioissa. Hän myös osallistui aseelliseen toimintaan Ukrainan asevoimia vastaan. Pidätyshetkellä terroristi oli piiloutunut äitinsä kotiin ja aseistautunut RGD-5-käsikranaatilla.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta