Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Uutiskirjeen lähettäminen

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.08

Uutiskirjeen lähettäminen jos vastaanottajia on enemmän kuin kourallinen voi olla fiksuinta ja fantsuinta lähettää esimerkiksi MailChimp-nettipalvelulla. Jos newsletteri lähetetään manuaalisesti, työn määrä voi olla melkoinen ja niin myös mahdollisuus sille, etteivät viestit päädy vastaanottajille lainkaan. Jotkut nettiyhteyksien tarjoajat ovat voineet rajoittaa lähetettävien sähköpostien määrää niin, että 60 minuutissa voi lähettää X määrän viestejä. Sellainenkin ongelma käsipelillä tehtävässä massapostituksessa on, että vastaanottajan sähköpostilaatikkoon on saatettu ottaa käyttöön roskapostifilttereitä, jotka merkitsevät epäilyttävät viestit spämmiksi.

MailChimp on erikoistunut sähköpostin lähettämiseen. Heillä on tekniikkaa ja taitoja hoitaa uutiskirjeen lähettäminen, sekä tarjota erilaisia tilastotietoja kuinka vastaanottajat reagoivat uutiskirjeeseen. MailChimpissä voi esimerkiksi tilastoida ketkä viestin vastaanottajat ovat avanneet uutiskirjeen, ketkä ovat klikanneet siinä olevia linkkejä ja vieläpä tarkalleen mitä linkkejä on klikattu.

Mainitsemani MailChimp tarjoaa mahdollisuuden lähettää ilmaiseksi enintään parille tuhannelle vastaanottajalle uutiskirjeen. Se on ihan OK, mutta viestin loppuun liitetään tuolloin MailChimpin palveluita mainostava kuva. Luottokortilla voi ostaa mainoksettomia viestejä. Palvelusta voi tilata esimerkiksi 1000 viestiä, joihin ei liitetä mainoksia, tai aktivoida jonkun kuukausiveloitteisen tilin ja päästä sillä tavalla eroon MailChimpin pakkobrändäyksestä.

Jos tarvitset uutiskirjeelle uniikin ulkoasun tai jonkun taittamaan esimerkiksi .psd-formaatissa olevan ulkoasun, ota yhteyttä.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , , .

Kommentit

Blogiin ei nyt oteta vastaan uusia kommentteja, sillä käyttämäni Web-palvelin tapaa jättää lähettämättä sähköposti-ilmoituksen kun joku tallentaa uuden kommentin. Siksi en pysty moderoimaan kommentteja kunnolla. Kommentointi tulee mahdolliseksi myöhemmin. Tämän jutun saamat kommentit näkyvät alapuolella.

Marko kirjoitti 1. syyskuuta 2012

Vinkkinä sinullekkin. Email Factory on suomalainen uutiskirjeen luontisofta. Olenpa nämä jampat tämän takana tavannut jossain palaverissakin. 100 kontaktia ilmaiseksi, joten kantsii ainakin koittaa :)

http://www.emailfactory.fi/

Petri kirjoitti 1. syyskuuta 2012

Okei, tuo herätti kiinnostuksen. :-)

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi