⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Venäläisten tukemat terroristit rikkoivat tulitaukoa Ukrainassa 11., 12. ja 13. elokuuta

Kirjoitettiin
Päivitettiin 18. elokuuta 2015 kello 18.03

Ukrainan Puolustusministeriön mukaan venäläisten tukemat ja venäläismyönteiset terroristit rikkoivat niin sanottua Minskin sopimusta, siis tulitaukoa, 11.8. yhteensä 87 kertaa Itä-Ukrainassa. Sen jälkeen 12.8. he rikkoivat tulitaukoa 152 kertaa ja 13.8. yhteensä 95 kertaa.

Elokuun 11. päivä terroristit käyttivät ukrainalaisia joukkoja, asemia ja siviilejä vastaan kivääritulta, Grad-raketinheittimiä ja panssarivaunuja. Yhteensä yhdeksään kylään iskettiin kranaatinheittimillä ja tykistöllä.

Elokuun 12. päivä tulitaukoa rikottiin Donetskin alueella, jossa terroristit iskivät Grad-raketinheittimin ukrainalaisten asemiin. Piskyn lähellä sijaitsevaan kylään ammuttiin 120 mm kranaatinheittimillä. Adviivkaan iskettiin 120 mm ja 122 mm tykistöllä. Gradilla pommitettiin Opytnen kylää. Mariupolin suunnalla viholliset ampuivat Ukrainan armeijan linnoituksia vastaan raskaalla tykistöllä. Iltayhdeksän ja -kymmenen välillä Grad-raketinheittimin murjottiin kahta kylää. Kranaatinheittimin ja 152 mm tykistön tulta todistettiin Kirovessa. Valtaosa tämän päivän 152 tulitaukorikkomuksesta, yhteensä 102 kertaa, havaittiin Donetskissa.

Elokuun 13. päivä terroristit pommittivat Talakivkan, Pavlopilin ja Starahnotivkan kyliä Grad-raketinheitinjärjestelmin. Lisäksi 152 mm tykistöä havaittiin Talakivkassa ja Starohnativkassa. Novotroitsken kylään kohdistettiin kaksi 120 mm kranaatinheittimen ammusta. Terroristit jatkavat Donbasin alueen infrastruktuurin tuhoamista, kuten myös siviiliväestön omaisuuden hävittämistä. Shyrokynessä raskasta konekivääritulta ja kranaatinheitintulta. Iltakymmeneltä Adviivkaa ja Opytnea murjottiin Gradeilla.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta