⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

1. maailmansotaan sijoittuva 1. persoonan räiskintäpeli

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014

Tarkoitan Verdun-nimistä sotapeliä. Se vaikuttaa heinäkuussa YouTubessa julkaistun beta-pelisessiota esittelevän klipin perusteella olevan sekoitus vanhoja Call Of Duty -pelejä ja Heroes & Generalsia. Pelin kiinnostaviin piirteisiin lasken sen, että se sijoittuu vuoteen 1916 ja Verdunin suurtaisteluun. Kyseessä on harvinainen kokemus päästä tietokoneen välityksellä ammuskelemaan ekan maailmansodan aikaisilla pyssyillä. Kiinnostavien asioiden joukkoon luen myös historiallisiin sijainteihin perustuvat kentät länsirintamalla, juoksuhautasodankäynti ja mahdollisuus päästä pelaamaan ranskalaisten tai saksalaisten puolella. Tässä jutussa on muutama screenshotti pelistä. Kuvat ovat Verdunin nettiselainversiosta sen parhaimmilla grafiikka-asetuksilla.

Vaikka peli on vasta beta-vaiheessa, se näyttää grafiikoidensa osalta ihan passelilta. Pelimekaniikka ei meikäpoikaa kuitenkaan viehätä, sillä se tuntuu turhan epärealistiselta kaikenlaisten ruudulle ilmestyvien varoitusmerkkien, crosshairien ja tiimityöskentelyn puuttumisen vuoksi. Pelattuani peliä puolisen tuntia nettiselaimella, huomasin sen olevan yllättävän addiktoiva huolimatta kököistä animaatioista ja liialla tilpehöörillä täytetystä käyttöliittymästä. Pelistä löytyi yllättäen yksi suomalainenkin pelaaja (nimimerkki Excel82). Valtaosa pelaajista kävi vain kääntymässä: liittyi peliin ja poistui pelistä.

Verdun-pelin selainversiossa otettu kuvakaappaus.
Ei-kenenkään-maata. No-man’s land.

Toisaalta pelikentät kerrotaan jaetun pieniksi sektoreiksi, jotka kumpi tahansa taisteleva puoli voi yrittää valloittaa, tai yrittää pitää hallussaan. Lisäksi pelihahmoa voi kokemuspisteillä kehittää ja pelistä on saatavilla ilmaisversio. Peliä voi pelata kahdella eri tavalla. standalone-pelinä Windowsilla tai jollain tapaa huonompilaatuisena versiona nettiselaimeen asennetun Unity-pluginin avulla. Jos tuo lisäosa on asennettu, peliä voi pelata maksutta osoitteessa beta.verdungame.com.

Verdun-pelin selainversiossa otettu kuvakaappaus.
Kranaatinheitin. En tiedä voiko sitä operoida.

Peli ilmestyy Windowsille, Macille ja Linuxille muutaman viikon kuluttua (koska julkaisuhetkeksi on ilmoitettu vuoden 2013 kolmas vuosineljännes, sen pitäisi ilmestyä pian). Peli ilmestyy kaiketi Steamin kautta. Se on saanut Stteamista jonkin Greenlit-palkinnon yhteisön antaman kannustuksen vuoksi ja se tarkoittaa "jotain", jonka tarkoitus ei tietenkään missään viitsitä selventää.

Verdun-pelin selainversiossa otettu kuvakaappaus.
Matsin päättymisen jälkeen näytettiin tilastoja.

Ohjaimet

Peli painottuu joukkuetyöskentelyyn. Frontlines-moodissa on kaksi ranskalaista joukkuetta kahta saksalaista joukkuetta vastaan. Yhdessä joukkueessa on neljä pelaajaa. Tällöin on yhteensä 16 pelaajaa linjoilla. Peliä ohjataan näppäimistön ja hiiren avulla kuten arvata saattaa: WASD-kombolla tai nuolinappuloilla liikutellaan. Vasemmanpuoleisella hiiripainikkeella ammutaan, oikeanpuoleisella otetaan ironsight käyttöön tai lasketaan esim. konekivääri ampumakuntoon. G-nappulasta nakataan käsikranaatti, R-kirjaimesta ladataan ase, V-napista käytetään meleetä, Shiftistä pinkaistaan juoksuun tai tasataan hengitys huoliteltua laukausta varten. C:stä mennään kyykkyyn, Ctrl:stä makuulle. Välilyöntiä painamalla hypätään tai noustaan seisomaan. Y-kirjaimesta lähetetään viesti chattiin, jonka kaikki osanottajat näkevät. Tiimichattiiin kirjoitetaan U:sta. T-kirjaimesta piilotetaan tai tuodaan esille HUD. Tabista ilmestyy pistetilastot. M-kirjaimesta kartta, F11-painikkeesta fullscreen-moodi.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta