⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Viestintävirasto yrittää virtsata silmään sinua, minua ja meitä kaikkia

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 00.33

Viestintävirasto, Ficora, vai mikä lie sen päivän nimi onkaan, kertoo kuinka domainosoitteen omistaja joutuu parin vuoden päästä maksamaan jollekin täysin asiaan kuulumattomalle taholle oman domainin tietojen muuttamisesta. Siis jos Ylle Yksityishenkilö varaa itselleen .fi-päätteisen osoitteen, hän "tämänhetkisten tietojen mukaan" menettää myöhemmin domainistaan otteen ja joutuu luovuttamaan oman domaininsa tietojen muuttamisen palveluntarjoajalle. Kuka on se palveluntarjoaja? Miksi se palveluntarjoaja ei ole automaattisesti se, joka sen domainin on varannut? Miksi Viestintävirasto yrittää väen väkisin tehdä asiat mahdollisimman nurinkurisesti?

Viestintävirasto näyttää domainin ostamisen yhteydessä niiden tyypillisten uhkailujensa ja pelottelujensa lomassa, joissa muistutetaan esimerkiksi kuinka rahoja ei palauteta jos domainin omistajuus peruutetaan mistä tahansa mielivaltaisesta syystä johtuen, myös tällaisen uuden ultimaattumin:

Lain voimaantulon jälkeen verkkotunnuksen tietoja voi muuttaa vain palveluntarjoaja. Verkkotunnuksen haltija tarvitsee sen vuoksi jatkossa omien verkkotunnustensa hallinnointia varten palveluntarjoajan, jonka kanssa asioi. Muutos voi aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia verkkotunnuksen haltijalle, jolla ei ole aikaisemmin ole ollut asiakassuhdetta palveluntarjoajaan.

Tagit:

Tietoa kirjoittajasta