⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Virtuaalipalvelin Tentaclelta

Tilasin aamulla Tentacle Networksiltä testitunnukset virtuaalipalvelimeen. Sain tunnarit aamulla. Tunnuksilla voi käyttää palvelun Hopea-tasolla olevaa virtuaalipalvelinta, joka sisältää halutun Linux-distribuution, 512 megatavua välimuistia ja 10 gigaa kovalevytilaa, maksutta viikon ajan.

Valitsin testiasennukseen Debianin, sillä sitä olen eräällä toisella saitilla päässyt käyttämään. Siitä minulla on myös kokemuksia. Tosin vain noin kourallisen PuTTyn kautta lähetettävän komennon edestä. Kokemuksen puutteesta huolimatta sain asennettua virtuaalipalvelimelle Apachen. Sain PHP:n ja MySQL:n toimimaan.

Odotan nyt josko saisin Tentaclelta tunnukset domainosoitteiden nimitietojen hallintaan, sillä haluan testata josko voin kytkeä jonkun "oikean" sivuston palvelimelle testijakson ajaksi. Harkitsen virtuaalipalvelinta, sillä nykyinen palveluntarjoajani, jolla myös Kuopassa.net toimii, hidastelee aika ajoin. Tentaclella on sitä paitsi melkoisen herkullinen kampanja, kun mikä tahansa virtuaalipalvelinpaketti on puoleen hintaan ensimmäisen laskutuskauden ajan.

Tietoa kirjoittajasta