Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Virtuaalipalvelin Tentaclelta

Kirjoitettiin
Päivitettiin 8. kesäkuuta 2014 kello 13.45

Tilasin aamulla Tentacle Networksiltä testitunnukset virtuaalipalvelimeen. Sain tunnarit aamulla. Tunnuksilla voi käyttää palvelun Hopea-tasolla olevaa virtuaalipalvelinta, joka sisältää halutun Linux-distribuution, 512 megatavua välimuistia ja 10 gigaa kovalevytilaa, maksutta viikon ajan.

Valitsin testiasennukseen Debianin, sillä sitä olen eräällä toisella saitilla päässyt käyttämään. Siitä minulla on myös kokemuksia. Tosin vain noin kourallisen PuTTyn kautta lähetettävän komennon edestä. Kokemuksen puutteesta huolimatta sain asennettua virtuaalipalvelimelle Apachen. Sain PHP:n ja MySQL:n toimimaan.

Odotan nyt josko saisin Tentaclelta tunnukset domainosoitteiden nimitietojen hallintaan, sillä haluan testata josko voin kytkeä jonkun "oikean" sivuston palvelimelle testijakson ajaksi. Harkitsen virtuaalipalvelinta, sillä nykyinen palveluntarjoajani, jolla myös Kuopassa.net toimii, hidastelee aika ajoin. Tentaclella on sitä paitsi melkoisen herkullinen kampanja, kun mikä tahansa virtuaalipalvelinpaketti on puoleen hintaan ensimmäisen laskutuskauden ajan.

Saatat olla kiinnostunut näistä:
Tietoa kirjoittajasta

"Virtuaalipalvelin Tentaclelta" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Julkaisu on pisteytetty 2 kertaa. Tämä juttu mukaan laskettuna blogissa on julkaistu yhteensä 1292 kirjoitusta. Tämän sivun niin sanottu kestolinkki on tässä siltä varalta jos haluat linkittää siihen esimerkiksi blogista tai joltain foorumilta. Tagi tai tagit: , .

Kommentit

Blogiin ei nyt oteta vastaan uusia kommentteja, sillä käyttämäni Web-palvelin tapaa jättää lähettämättä sähköposti-ilmoituksen kun joku tallentaa uuden kommentin. Siksi en pysty moderoimaan kommentteja kunnolla. Kommentointi tulee mahdolliseksi myöhemmin. Tämän jutun saamat kommentit näkyvät alapuolella.

Marko kirjoitti 7. syyskuuta 2011

Itselläni on Tentaclella pyörinyt oma vps jo melkein vuoden (about). Mitään pahaa sanottavaa ei ole tästä firmasta ja suomalaisista tällä hetkellä oma suosikkini.
Piti ihan tarkastaa Pottu.fi palvelimen uptime ja tällä hetkellä se on 372 days, 19 hours, 24 minutes eli tuo puhuu jo palvelun puolesta aika hyvin :)

Mikäli se ei haittaa, että palvelin ei ole suomessa niin suosittelen Linodea. Yhteydet ovat hyvät sielläkin kun ottaa briteistä sen palvelimen.

Mikäli kaipaat jotain vinkkejä niin autan kyllä mielelläni :P

Petri kirjoitti 7. syyskuuta 2011

Kiitos kommentista! Harkitsin virtuaalipalvelinta juuri sen nopeuden takia. Tentacle on mielestäni suomalaisista virtuaalipalvelimia tarjoavista firmoista houkuttelevin vaihtoehto.

Tentaakkelista tuli aamulla sähköpostia, että kokeilukausi on nyt päättynyt. En saanut sähköpostipalvelinta toimimaan kun taitoni ovat turhan vajavaiset noissa asioissa. Sen lisäksi en taida muutenkaan tarvita VPS:ää enää löydettyäni keinon nopeuttaa nettisivuja. :-)

Marko kirjoitti 7. syyskuuta 2011

Olen itse viritellyt Linodelle niin, että mailit menevät gmailiin ja saa käytettyä tunnus@omadomain.fi osotteita. Ohjeet ovat olemassa Linoden sivuilla (http://library.linode.com/email/google-mail)

Howtoforge on julmetun hyvä paikka ohjeisiin kun palvelimen kanssa pelleilee enemmänkin :)

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi