⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Voimatonna eessä sun, Kukasoitti.com

Tietosuojavaltuutettu kirjoitti marraskuussa 2014 heille tulleen lukuisia yhteydenottoja koskien www.kukasoitti.com-sivustoa. Tuohon aikaan Tietosuojavaltuutettu kertoi, ettei se pysty ”käytettävissä olevien resurssien perusteella” selvittämään mistä Kukasoitti.comissa esitetyt tiedot ovat peräisin ja kuka taho ylläpitää sitä sivustoa. He pyysivät virka-apua poliisilta.

Viikon kuluttua Turun Sanomiin kirjoitettiin uutisjuttu, jossa nimettömäksi jätetyn IT-asiantuntijan kerrottiin mahdollisesti selvittäneen, että Kukasoitti.com-verkkosaitin takana on suomalainen henkilö. Tuo asiantuntija selvitti domainin whois-tietoihin tehtyjä muutoksia ja niiden mukaan kesällä 2013 domainin www.kukasoitti.com omistaja oli vaihtanut tietonsa julkisista anonyymeiksi. Sama anonyymi IT-asiantuntija ehdottaa Turun Sanomille, ettei Suomen poliisi ollut ehkä hoksannut, että GoDaddylla (Kukasoitti.com sijaitsee sen serverillä) on konttori myös Suomessa.

Turun Sanomien uutisessa kerrotaan Kukasoitti.com-sivustolla olevan yli 300 000 henkilön puhelinnumerot ja osoitetiedot. Niistä osa on salaisia ja varmaankin juuri sen takia tietosuojavaltuutettu on saanut avunpyyntöjä. Toisaalta samaisen Turun Sanomien nettisivuilla julkaistun uutisen yhteydessä on lukijoiden jättämiä kommentteja ja niistä melkein kaikki ovat tyytyväisiä Kukasoitti.comin tarjoamaan apuun estää puhelinmyyntispämmi. Esimerkiksi Marko G. kommentoi 13.11.2014 näin: Oikea ongelma tässä ovat puhelinterroristit, jotka lain varjolla terrorisoivat väestöä aiheuttaen keskeytyksiä ihmisten työpäivään. Turha puhelinsoitto ei vain keskeytä ihmisen ajatustyötä puhelun ajaksi vaan helposti tunneiksi. Terrorismin kustannukset koituvat kaikkien maksettaviksi. Mikä pahinta, varsinainen ’liiketoiminta’ kohdistuu ymmärtämättömien vanhusten ja vammaisten hyväksikäyttöön.

Esimerkkejä siitä hyvästä, jota Kukasoitti.com tekee näyttämällä vaarallisia numerosarjoja

  • Sanoi etten ole maksanut sähkölaskua ja sen jälkeen yritti saada sanomaan ’joo’
  • Aivan kuin kone olisi puhunut. Tivasi jostain tilauksesta.
  • Soitti keskellä yötä 2 kertaa ja seuraavana päivänä 4 kertaa
  • soitellu nyt kolme päivää putkeen 4-5 kertaa päivässä. en oo vastannu
  • Soitti koska luottokortillani on tehty 350 eur verkko-ostos, pyysi vahvistusta jne. Tässä vaiheessa katkaisin puhelun. Soitti vielä kahdesti perään.
  • Kysyi olenko saanut tiedoksiantoa ylinopeussakosta taajama-alueella ja vakuutuspetoksesta… selvästi nauhoitettu puhelu. Yritti hämätä että puhelu katkoo mutta niin epämääräinen kaikenkaikkiaan… katkaisin puhelun kesken höpinöiden.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta