⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

WordPressin hakukone on parempi kuin Textpatternin

Suomalaiselle yleisölle WordPress-sivuston hakukone tulee löytämään paremmin hakulauseeseen liittyviä tuloksia, kuin Textpattern-vetoisen sivuston hakukone. Mikäli olisi kaksi identtisellä sisällöllä täytettyä nettisaittia, WordPress vetäisi tässä asiassa pitemmän korren. Tälle on yksinkertainen selitys: ääkköselliset sanat eivät löydy Textpatternin sisäisellä haulla yhtä kuin kuin WP:n vastaavalla. Tämä on iso epäkohta erityisesti nettisivustoilla, joissa käyttäjät käyttävät hakukonetta ahkerasti.

Jätin hetki sitten Textpatternin keskustelupalstalle kehitysidean, jossa ehdotin ääkkösiäkin noteerattavan hakutuloksissa. Uskon ideani menevän läpi, enkä usko sen aiheuttavan kovin suurta työtaakkaa kehittäjille. Textpatternin hallintapaneelissa kun on jo ääkkösellisiä sanoja hyvin löytävä hakukone, joten saman tekniikan ottaminen käyttöön sivuston julkisella puolella pitäisi olla mahdollista.

TXP-sivustoille on useita liitännäisiä. Yksi niistä sivuaa tätä aihetta erinomaisesti. Viiden–kuuden vuoden ikäinen ob1_advanced_search on luotu auttamaan hakukonetta löytämään paremmin sisältöä lisäämällä hakuindeksiin muun muassa custom_fields-kentät. Olen joskus tuota pluginia käyttänyt, mutta en muista auttoiko se juuri ääkkösongelman korjaamisessa. Liitännäinen on tehty monta versionumeroa sitten. Sen ottaminen käyttöön saattaakin aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Siksi Textpatternin kehittäjien olisi astuttava kuvioihin.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta