⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Yhteydenottolomake Textpatternilla

Jonkinasteisen palaute- tai yhteydenottolomakkeen laittaminen nettisivulle voi olla haastava urakka etenkin jos lomaketta pitää itse ryhtyä koodaamaan. Nähdäkseni kaikkein näppärin tapa Textpattern-sivustoilla asettaa palautelomake on käyttää zem_contact_reborn-liitännäistä. Se yhdessä halutun kielitiedoston kanssa, joka sekin asennetaan kuten normaalitkin liitännäiset, mahdollistaa yleisimpien lomaketarpeiden täyttämisen. Pluginin avulla voi luoda monimutkaisiakin lomakkeita esimerkiksi tuotetilauksia varten.

Esiteltävänä oleva zem_contact_reborn on ladattavissa Textpatternin pluginihakemistosta. Se toimii yhtä hyvin TXP:n uusimmalla versiolla 4.4.1 kuin ties kuinka monta numeroa vanhemmillakin saiteilla. Tämä liitännäinen tarvitsee ehdottomasti kielitiedoston, nimeltään zem_contact_lang. Tuo kielitiedosto on oletuksena englanniksi. Sen voi kääntää parissa minuutissa suomeksi klikkaamalla Liitännäiset-sivulta muokkausnappia, josta avautuu liitännäisen lähdekoodi. Suoraan lähdekoodiin voi tehdä muutoksia, jotka tallentamisen jälkeen aktivoituvat välittömästi.

Tässä blogissa palautelomakkeen virkaa toimittaa henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseeni viestit ohjaava lomake, jossa on yksirivinen kenttä sähköpostiosoitetta varten ja monirivinen tekstilaatikko viestille. Lomakkeen lopussa on suosimani tagi, joka näkyy HTML-lähdekoodissa button-nappina. Tässä alla on lomakkeen koodi kuten se on tässä blogissa, mutta sillä erotuksella, ettei sähköpostiosoitteeni näy siinä.

<txp:zem_contact to="sähköpostiosoitteesi" label="Ota yhteyttä">
<ul>
<li><txp:zem_contact_email label="Sähköpostiosoite" break="" /></li>
<li><txp:zem_contact_textarea label="Viesti" break="" /></li>
<li><txp:zem_contact_submit>Lähetä viesti</txp:zem_contact_submit></li>
</ul>
</txp:zem_contact>

Tietoa kirjoittajasta