⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Yksi vai useampi blogi vs. mainostulot?

Tulin äsken auton hinausreissulta. Suomi24:n foorumilla on silloin tällöin lukemisen arvoisia viestejä. Harvemmin on viestejä, jotka ovat vieläpä vastaamisenkin arvoisia. Löysin S24:n keskustelupalstalta yhden bloggaamiseen liittyvän viestin, jonka nimimerkki "Sentistätoimeen" oli jättänyt 24. elokuuta. Hän miettii onko parempi tulojen kannalta rakentaa yksi vahva sivusto vai useampia pienempiä.

En ole kovin menestyksekäs bloggaaja, mutta omistan useita nettisivustoja ja olen tehnyt niitä useiden vuosien ajan. Monet sivustoistani eivät ole blogeja. Osa niistä tarjoaa kävijöilleen ja käyttäjilleen viihdettä, osa hyötytietoa.

Suomi24:n foorumilla kysymyksen jättäjälle haluan tätä kautta vastata, että minulle useiden sivustojen ylläpitäminen ja päivittäminen on mainostulojen kannalta parempi kuin vain yhden sivuston kanssa operoiminen. Hänelle tilanne voi olla aivan toisenlainen. Yksikin hyvä sivusto voi tietenkin tuottaa enemmän kuin muut sivustot yhteensä. Samaan tapaan sinun kohdallasi tilanne voi olla jotain muuta.

Vain yhteen sivustoon paneutuminen on vanhan vertauksen mukaan kaikkien munien säilyttämistä samassa korissa. Joku voi tehdä paremman munakorin, munat voivat myös mennä rikki tai pilalle. :-) Sen takia suosittelen hajauttamaan. Omat sivustoni kertovat eri aiheista (esim. tämä vs. tämä) ja monet sivustot sijaitsevat eri palveluntarjoajien nettipalvelimilla.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta