⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Yleisradio Oy paisuu ja se on väistämätöntä

Yleisradio Oy ei ole mikä tahansa yritys. Se on veroloinen. Se elää veronmaksajien ver… varoilla. Vuonna 2013 se sai 500 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 se vei tilastojen kaunistelutavasta riippuen noin 508 tai 512 miljoonaa euroa. Sama summa on povattu vuodelle 2015. Ajattele jos sinä olisit "sisilialainen liikemies" kuten komisario Montalbanon jaksoissa mafiosoja on saatettu kutsua. Ajattelepa jos sinä keräisit rahaa ihmisiltä, ja he maksaisivat mitä pyydät. Pyytäisitkö kierros toisensa jälkeen yhtä paljon? Koska kierroksen tekemisessä kuluu aikaa, kengänpohjatkin kuluvat, voisit seuraavalla kerralla pitää aiheellisena kysyä vähän enemmän. Ja niin se menee.

Lain mukaan Yleisradiolla on tiettyjä tehtäviä, jotka sen on hoidettava. Siellä on joku pallopää, pellehermanni päässyt vähäsen kaikkien huomaamatta rukkaamaan lakia niin, että Yleisradion tehtäviin kuuluu nykyään myös sellaisia asioita kuin suvaitsevaisuuden ja monikulttuurisuuden tukeminen. Sitten tietysti on kohdeltava suomen- ja ruotsinkielistä väestöä prikulleen samalla tavalla. Ja tietysti on oltava tasa-arvoa, diipaa ja daapaa. Nämä kaikki ovat sitä hyllyvää rasvaa, jota poliitikot ovat kerryttäneet Yleisradion vyötärölle rassaamalla pyhiä kirjoituksia, lakeja, vaikka ainoa järjellinen syy pitää tuo yritys toiminnassa on tämä: […] välittää asetuksella tarkemmin säädettäviä viranomaistiedotuksia ja varautua televisio- ja radiotoiminnan hoitamiseen poikkeusoloissa. (Laki Yleisradio Oy:stä, 3. luku: Yhtiön tehtävät.)

Yleisradio palatkoon suorittamaan alkuperäistä tehtäväänsä. Ylen ei tarvitse olla Facebookissa tai somessa. Ylen ei tarvitse pyörittää kahta pääkanavaa ja sitä virityskuvalle omistettua Yle Teemaa ja mitä näitä nyt on. Välittäköön se vain niitä viranomaistiedotuksia ja varautukoon se hoitamaan televisio- ja radiotoimintaa poikkeusoloissa. Siihen ei tarvita puolta miljardia euroa vuodessa. Tällä neuvolla säästetään, sanotaanko vaikka, 450 miljoonaa euroa.

Tietoa kirjoittajasta