⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

YouTube on sairastunut, eikä se enää muista miksi sitä käytetään

Kirjoitettiin
Päivitettiin 7. kesäkuuta 2019 kello 22.42

YouTube näyttää juuri uudistaneen logonsa. Se on kolmas merkittävä muutos tuossa vuosikymmenen ikäisessä videoiden jakelupalvelussa viimeisten kuukausien varrella. Ensimmäinen muutos oli Adpocalypseksi, eli ”mainosmaailmanlopuksi”, monien tubettajien kutsuma mullistus. Se tarkoitti monien kaupallistettujen videoiden statuksen muuttamista sellaiseksi, ettei niissä enää näytetä mainoksia. Sillä tavalla YouTube kannustaa tuottamaan mahdollisimman vähämerkityksistä sisältöä. Mainoksia voi asettaa esimerkiksi pörröisten kissanpentuvideoiden yhteyteen, muttei esimerkiksi yhteiskunnallisia ongelmia käsitteleviin videoihin — etenkään jos joku erehtyy kertomaan videolla asioista konservatiivisesta vinkkelistä.

Logon muuttamisen ja Adpocalypsen väliin kuuluu kaikkein tärkein muutos. Se muutos tarkoittaa kiistanalaisten videoiden julkisuuden rajoittamista. Kiistanalaisilla videoilla tarkoitetaan sellaisia videoita, joissa esitetään mahdollisesti tuohtumusta aiheuttavia mielipiteitä. Se tarkoittaa käytännössä ei-vasemmistolaisten ja ei-globalististen mielipiteiden esittämistä. Esimerkiksi ISIS saa YouTubessa jallatella vääräuskoisten murhaamisesta, mutta on Tuben juryn mukaan sopimatonta ehdottaa länsimaisen kulttuurin säilyttämistä.

If you've earned less from ads recently, it may be because some of your videos have been identified as not suitable for all advertisers. *Esimerkki mainosmaailmanlopusta YouTube-kanavan videoiden hallintasivulla.* Tietyt ominaisuudet on otettu pois käytöstä tässä videossa. Tästä videosta on poistettu käytöstä tiettyjä toimintoja käyttäjäraporttien perusteella. *Esimerkki YouTuben sairastumisesta.*

Tällaisilla uudistuksilla YT tekee lopulta itselleen yt:t. Tarkoitan, että YouTube aktiivisesti työskentelee käyttäjäkuntansa murentamiseksi. Ajatuksia tullaan aina esittämään, muttei YouTubessa. YouTubeen jää valtavasti videoita, erityisesti niitä tyhjänpäiväisiä ajantappoklippejä, mutta siinä vaiheessa kun joku haluaa kuulla hänelle tärkeistä asioista, hän kirjoittaa nettiselaimensa osoitekenttään jonkin toisen nettisivun osoitteen.

Tagit: ,

Tietoa kirjoittajasta