Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tagipilvi

"säästövinkkejä"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1227 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla säästövinkkejä, merkityt blogikirjoitukset.

Asfaltti vastaan betoni

Asuinseudullani on silta, jonka yli kulkee päivittäin tuhansittain ajoneuvoja. Muutama vuosi sitten sillan kannella ollut asfaltti raaputettiin irti ja tilalle laitettiin uusi päällyste. Se päällyste kesti ehkä yhden vuodenkierron ennen kuin siihen muodostui uria ja monttuja. Sen jälkeen koko sillan kannen päällystämisen sijaan on tyydytty laittamaan sellaiset kapeat viipaleet uutta päällystettä niihin urautuneisiin kohtiin. Sellaiset näyttävät kuluvan pois yllättävän nopeasti. Arvelen tuollaisen paikkaamisrumban tulevan kalliiksi, joten asfaltin sijaan saattaisi olla parasta päällystää (eniten liikennöidyt) tiet betonilla kuten tehdään joissain muissa sivistysmaissa, kuten Yhdysvalloissa ja Saksassa. Betonin kuluessa sileäksi ja siten liukkaaksi siihen voi jyrsiä esimerkiksi timanttikuvion. Enkkuwikin mukaan betonipäällysteen miinuspuolia on, että se on kallis ja sellaisen tien rakentaminen voi viedä enemmän aikaa kuin asfaltin laittaminen.

Lue kokonaan…

Rikoin vahingossa tietokannan ensimmäisenä työpäivänä

Redditistä löytyi kirjoittamisen arvoinen asia. Siinä tietotekniikka-alan juttelupalstalla joku kertoi aloittaneensa työt uudessa firmassa junioritason ohjelmistokehittäjänä. Hänelle annettiin ohjeistus kuinka perustaa paikallinen kehitysympäristö. Siihen hommaan sisältyi pieni skripti, jolla voi luoda oman tietokannan ja siihen kantaan esimerkkidataa. Hän teki pienen virheen, nimittäin hän epähuomiossa korvasi tuotantokäytössä olleen tietokannan sisällöt testiympäristön esimerkkidatalla. Meni noin puoli tuntia kunnes joku muista työntekijöistä huomasi mitä oli tapahtunut. Sitten viestiketjun aloittajan mukaan hänelle oli esimies tullut neuvomaan, että Sörsselssönin pitää häippästä ja olla tulematta takaisin. Koska tietokannasta oli hävinnyt kaikki data, uutta työntekijää pelotellaan nyt oikeustoimilla. Lue kertomus tästä.

Lue kokonaan…

Tilausansa

Tilausansan ja LuxStyle-nettikaupan välille voisi vetää yhtäsuuruusmerkin, tai kaksi yhtäsuuruusmerkkiä jos tehtäisiin koodia vaikka Pythonilla, tai kolmekin yhtäsuuruusmerkkiä jos sitä koodia kirjoitettaisiin PHP:llä. Luin Euroopan kuluttajakeskuksen marraskuussa 2016 julkaisemassa tiedotteessa kuinka LuxStyle puijaa kuluttajan suorittamaan ostostapahtuman päätökseen antamalla sen tapahtumaketjun aikana kuluttajalle vaikutelman siitä, että hän pääsee vain näkemään tuotteen hinnan.

Lue kokonaan…

Värinäkötesti

Yritän tehdä tämän nopeasti, sillä punkassa juuri ennen jok’aamuista ylösnousemusta keksin asian ja nyt kun pääsin koneen äärelle en halua unohtaa tehdä sitä. Keksin, tai tajusin, etten ehkä näe kaikkia värejä oikein, joten rakentelen tämän tekstin alle HTML-taulukon. Laitan siihen taulukkoon soluja, joiden taustaväriksi laitan erilaisia värejä. Sitten laitan solujen nimiksi kyseisten värien nimet. Samalla pääsen kokeilemaan miten Textile-kielellä voi luoda taulukkoja. Ei varmaan kovin helposti.

Lue kokonaan…

Hyvä kamppis CDON.comissa

Kai tämän ajan voi jotenkin järjellisesti käyttää kun tuo phpMyAdminin sivu tuntuu junnaavan iät ajat. SunCometilla on aina sama juttu. Mutta sitä saa mistä maksaa. Tässä onkin aasinsilta asiasta toiseen, eli juntturasta shoppailuun, koska CDON.com teki rohkean vedon käyttämällä meemikoiraa tuoreimman elektroniikkakampanjansa kasvoina. Se pörröinen ovelasti katseleva koira koristaa kampanjasivun yläreunaa. Mainostettavien tuotteiden kohdalla niitä kuvaillaan hauskasti. Esimerkiksi puhelimien kohdalla on myyntipuheina: ”Such camera, much memory, bestest phone”, ja ”Very taste screen, such wow speaker, so pro 12 MP camera” ja läppäristä Doge kertoo: ”Many RAM memory, fancyest SSD, much Win 10”.

Lue kokonaan…

Deutsche Bank rommaa tai ei — se on 50-60

Luen Suomi24:n keskusteluita, myös Vauva-lehden juttupalstaa ja Kauppalehden keskustelupalstaa. Uskon näissä kolmessa palstassa olevan hyvin edustettuina fennoja jokaisesta yhteiskunnan kerroksesta. Vauvafoorumi tarjoaa paljon hauskojakin ideoita blogimerkinnöille, mutta tämä juttuidea tulee Kauppalehden juttupalstalta. Siellä ahkerasti kirjoitteleva nimimerkki MegaBear vakuuttaa päivämäärän 30.9.2016 painuvan historiaan päivänä, jolloin Deutsche Bank meni nurin. Hän uskoo sen ”rommaavan” vieläkin huolellisemmin kuin Lehman Brothersin vuonna 2008.

Lue kokonaan…

Näin teet mainoskyltin, jolla ei ole mitään arvoa

Kun lähden asioille keskustaan, kuljen usein kevyen liikenteen väylää pitkin. Sen vieressä on vilkkaasti liikennöity autotie. Autotien ja kävelytien välissä on suuri taulu ilmoituksia varten. Siihen voi laittaa neljään–viiteen riviin mainoksia tulevista tapahtumista. Yhdelle riville mahtuu tekstiä kissankokoisin kirjaimin. Esimerkiksi jos kaupungissa järjestetään jokin konsertti tai muu tapahtuma, siitä voidaan arvatenkin maksua vastaan laittaa mainos siihen suureen ilmoitustauluun. Siinä ilmoitustaulussa näkemäni mainokset eivät ole voineet juuri koskaan tuoda asiakkaita mihinkään mainostetuista tapahtumista.

Lue kokonaan…

Nyt pitää tehdä säästöjä

On tehtävä säästöjä, sopeutustoimia, leikkauksia. Valtiovarainministeriön mukaan Suomen pitää seuraavien neljän vuoden sisällä tehdä säästöjä kuuden miljardin euron edestä. Siellä arvellaan, ettei säästöjä voida tehdä nostamalla veroja… koska verotus on jo tapissa. Mutta mikä nyt avuksi? "On kuin rotta loukussa, ei apua näy missään", kuten vanhassa laulussa sanotaan. Poliitikkommehan ovat aikaisempina vuosina tehneet säästöjä nostamalla verotusta. Se on niille pölhökustaille se ainoa ratkaisu, sillä muunlainen toiminta edellyttäisi selkärankaa ja olisi karriäärin kannalta itsetuhoista. Valtaan pääseminen vaatii paljon työtä, hikeä ja rahaa. Ei ole poliitikolle poliittisesti viisasta mennä suututtamaan äänestäjiä.

Lue kokonaan…

Ultimate Marketissa joukkorahoituskampanja maaliskuun loppuun asti

Ultimatemarket.com kertoo nettisivujensa etusivuilla pitävänsä joukkorahoituskampanjaa käynnissä 31.3.2015 asti. Ultimate Market, joka on Innoros Oy:n aputoiminimi, pyrkii keräämään 0,5 miljoonaa euroa kehittääkseen yrityksensä vientiä ja kasvua. Asiakkaat voivat osallistua kampanjaan tilaamalla Ultimatemarket.comista jonkin 20 myynnissä olevasta kampanjatuotteesta. Halvin niistä on 35 euroa, arvokkain 12 500 euroa. Kampanjatuotteen ostanut taho saa tuotteen 12 kk kuluttua merkintäsumman suorittamisesta tai sovittavana aikana sen jälkeen. Kampanjatuotteiden joukossa on esimerkiksi saunoja, kylpytynnyri- ja sauna, takkauuni sekä aurinkopaneeli.

Lue kokonaan…

Säästövinkkejä

Säästövinkit.com ei varmaan, tai varmana, tämän enempää esittelyä tarvitse. Paitsi ehkä jos itsestäänselvyydet eivät ole itsestään selviä. Vinkkisivustolla kerrotaan laillisia konsteja ja vanhan kansan viisauksia. Sitä voisi kai täydentää listaamalla keinoja, joilla netistä voi hyötyä. Esimerkiksi musiikin kuunteleminen ja esmeksi YouTubesta videoiden töllöttäminen voitaneen esitellä säästövinkkeinä, mutta, no… Ehkä myöhemmin.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi