Ukrainan presidentti käyttää ahkerasti Twitteriä viestinnässään. Niin ehkä sen vuoksi, että venäläisten tukemat DDoS-hyökkääjät eivät saa Twitteriä nurin, toisin kuin monia ”tavallisia” ukrainalaisia nettisivuja. Presidentti Volodymyr Zelenskyin viesti tweetattiin päivämääränä 27.2.20222: Kuka tahansa, joka haluaa osallistua Ukrainan puolustamiseen, Euroopasta tai muualta maailmasta, voi tulla ja taistella ukrainalaisten rinnalla venäläisiä sotarikollisia vastaan.
Samanlaisen viestin, ja täydennystä presidentin ilmoitukseen, tweettasi Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba päivämääränä 27.2.2022: Kutsun teidät ottamaan yhteyttä Ukrainan lähetystöihin kotimaissanne.
Suomessa on Ukrainan suurlähetystö Helsingissä. Sen nettisivut on dossattu, mutta lähetystön Twitter-sivu toimii.
11/271
Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 11/271. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.
Ukrainan uusi raja
Laitan tämän screenshotin voidakseni myöhemmin tarkastella osuiko ennustukseni oikeaan. Ukrainan keskellä, maan halki pohjoisesta etelään asti, kulkee Dnepr-niminen joki. Sen itäpuolella olevia rajaseutuja on ollut venäläisten miehityksen alaisena vuodesta 2014 lähtien. Epäilen Dneprin idänpuoleisen alueen jäävän itänaapurin haltuun.
Jos ajat kuoppaan
…ja jos siitä aiheutuu sinulle ja/tai ajopelille vahinkoa, muista pysäyttää ajokki ja ottaa kamera esille. Dokumentoi tapahtumapaikka ottamalla valokuvia ja mahdollisuuksien mukaan myös videokuvaa. Uusimaa-lehti uutisoi näin: Kuoppaan ajaneelle ei hevin makseta korvausta ainakaan jos tämä ei toimita valokuvia tapahtuneesta ja kuittia vahingoista.
Vastuu Group Oy
Finanssivalvonta päätti Privanetin
Finanssivalvonta julkaisi tänään päätöksen perua Privanet Securities Oy:n toimiluvan. Päätöstä perustellaan 55-sivuisessa, osittain mustaviivatussa, asiakirjassa, siten, että Privanet on laiminlyönyt velvoitteitaan. Finanssivalvonnan uutiskirjeessä summattiin: Privanet ei myöskään ollut tunnistanut ja ehkäissyt liiketoimintaansa olennaisesti liittyviä eturistiriitatilanteita, kun se välitti arvopapereita emoyhtiönsä tai lähipiirinsä lukuun. Eturistiriitatilanteiden synnyttyä se ei kohdellut asiakkaitaan hyvän tavan mukaisesti ja antanut tietoja eturistiriitatilanteiden luonteesta tai syistä. Finanssivalvonta oli puuttunut vastaaviin laiminlyönteihin jo aiemmissa Privanet-konsernille antamissaan päätöksissä. Privanet ei ollut huomioinut sen emoyhtiön sijoitusomaisuuden arvostamiseen liittyviä puutteita sen vakavaraisuuteen liittyvien riskien hallinnassa. Lisäksi Finanssivalvonta havaitsi laiminlyöntejä Privanetin hallintomenettelyissä.
Päätös ei ole lainvoimainen, joten Privanet valittanee siitä kuukauden sisällä.