⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

18/271

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 18/271. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Aikamme rutto leviää — viranomaiset tietysti peittelevät triittisintä tietoa

Triittisin tieto on: onko aikamme rutto levinnyt Porvooseen? Korvaa Porvoo omalla paikkakuntasi nimellä, ja on hyvin/pahoin todennäköistä, että viranomaiset sairaanhoitopiirissä, kunnalla ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella kieltäytyvät sanomasta juuta tai jaata. He vetoavat siinä potilaan yksityisyydensuojaan. Siksi on paljastettu vain onko maamme isoissa kaupungeissa (Suomessa on melkein ysk… yksi sellainen iso ja se on Helsinki) tavattu kiinalaisten lepakonkeittäjien maailmalle kokkaamaa biologista asetta — EI, kun ei biologista asetta vaan ”tavallista flussaa”, kuten virallinen selitys kuuluu. Italia on karanteenissa: siellä satoja ihmisiä saa tartunnan päivittäin ja sata kuolee päivittäin — Suomessa sen sijaan ollaan autistisesti valmiit uhraamaan 99,99 % väestöstä jotta jonkun tunteita ei loukata. (Triittinen-sana viittaa erääseen leipäpuurotubettajaan.)

Lue kokonaan…

Yhteenveto Yahoon hakkerointikerroista (4)

Tuli uutiskirje. Siinä sanottiin, että Yhdysvaltain ja Israelin kansalaiset, jotka ovat vanhoja Yahoon käyttäjiä, voivat saada hyvitystä heille yhdestä tai useammasta Yahoon hakkerointikerrasta koituneesta haitasta. Entinen Google-hakukoneen kilpailija hakkeroitiin tammi–huhtikuussa 2012 ainakin kahden eri toimijan toimesta. Ei ole tiedossa, että niiden yhteydessä olisi viety käyttäjien dataa. Sitten tapahtui jymyjuttu: elokuussa 2013 pahantahtoiset toimijat tunkeutuivat Yahoon käyttäjätietokantaan ja veivät kolmen miljardin käyttäjätilin tiedot. Tietoihin kuului nimet, sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot, syntymäajat, salasanat ja Yahoon palveluiden turvakysymykset, sekä niiden vastaukset. Yahoo hakkeroitiin myös marraskuussa 2014. Silloin varastettiin dataa 500 miljoonalta käyttäjältä. Sitten vuoden 2015 ja syyskuun 2016 välisenä aikana hakkerit pääsivät luvattomasti Yahoon 32 miljoonaan sähköpostitiliin.

Lue kokonaan…

Tietoa Pantonesta ja maailman rumimmasta väristä

Kesäkuussa 2016 uutisoitiin maailmalla kuinka australialaisen markkinatutkimuksia tekevän yrityksen, Gfk Bluemoonin, mukaan maailman rumin väri on nimeltään Pantone 448 C. Tuota ruskean ja oliivin välimaastoon sijoittuvaa väriä on tupakoitsijoiden keskuudessa kuvailtu sellaisilla sanoilla kuin ”kuolema”, ”lika” ja ”piki”. Niiden seikkojen vuoksi australialaiset tupakoitsijat ovat saaneet ihastella savukeaskeissa väriä Pantone 448 C. Värin lempinimi on opaque couché.

Lue kokonaan…

Amazonittaminen

”Googlettaminen” on vakiintunut sana. Se tarkoittaa Google-hakukoneen käyttämistä. Seuraavaksi vakiintuu ”amazonittaminen”. Se tarkoittaa Amazon-nettikaupasta tilaamista.

Lue kokonaan…

Posti sakkaa

Luokittelen kunkin jutun yhteen kahdesta kategoriasta. Useimmat kuuluvat Lyhyt-kategoriaan. Tämäkin sopii siihen, sillä haluan esittää juksinkertaisen huomion: Kiinasta Suomeen lähetetty paketti voi saapua perille nopeammin kuin Postin kuljettama paketti 50 kilometrin päähän Manner-Suomen sisällä.

Lue kokonaan…