⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

2/258

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/258. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Porvoon kaupungilla on rahat loppu

Uusimaa-lehden nettisivu toukokuun alussa uutisoi kuinka kaupunki jakoi hummailuavustuksia 440 kiloeuroa. Sen jutun alla oli toinen, jossa todettiin kuinka kaupungilla on nyt sitten rahat loppu. Hummailuavustusten lisäksi satoja tonneja menee bussiasemaprojektiin ja kuntoportaisiin… Kampaviinerijengi ei näe syyn (rahan lappaamisen) ja seurauksen (persaukisuuden) välillä yhteyttä. :-D Viimeisin säästökeinoidea on ”rekrytointikielto” — ei siis henkilöstön lomauttaminen, joka tarkoittaisi säästöjä, vaan olemassa olevan koneiston paisumisen tilapäinen stoppaaminen.

Lue kokonaan…

Pyromaani Loviisassa

Loviisan Sanomat uutisoi jälleen uudesta epäilyttävästä maastopalosta. Niitä on Lovarin mukaan syttynyt seitsemän kertaa, joista kaksi kappaletta eilen perjantaina. Ennen tuon lehden nettisivujen uudistusta pääsin pläräämään sen arkistoja. Muistan lukeneeni siellä epäilyttävästä tulipalosta jossain maatilan apurakennuksessa, ja elleivät pienet harmaat aivosoluni ole väärässä, paloi joitain kuukausia aiemmin myös roskalava. Osa niistä lienee saman mielipuolen sytyttämiä.

Lue kokonaan…

Posti kulkee nopeasti

Viime päivinä olen huomannut kuinka Posti on roudannut nettikaupoista tilaamiani lähetyksiä aikaisempaa nopeammin. Se on hieno asia. Lisäksi Plus-merkki vaikuttaa hyvältä lisäpalvelulta.

Lue kokonaan…

Koululaisille ei tule antaa toista kesälomaa

Jos koulut ovat olleet kiinni ”vallitsevan tilanteen vuoksi”, ja koululaisille on järjestetty etäopetusta netin kautta, silloin koululaiset ovat saaneet opetusta vallitsevan tilanteen aikana. Jos etäopetus on ollut pakollista, siis sellaista, että siihen osallistumatta jättäminen aiheuttaa sanktioita, kuten pudotuksen koulutodistuksen arvosanoihin, on esille nostettava yksi asia:

Lue kokonaan…

Testaa itsesi: Oletko tiukka vai lempeä tuomari?

Ylilaudalla joku muistutti Yle Uutisten huhtikuussa 2015 julkaisemasta tuomaripelistä. Siinä on viisi tapausta, joihin voi antaa vankeusrangaistuksen nollan kuukauden ja 10 vuoden väliltä. Ensimmäisessä tapauksessa mies raiskasi ja ryösti raskaana olleen naisen. Tekijälle hyysärituomari oli antanut vankeutta 1 vuoden 8 kuukautta. Toisessa tapauksessa mies valmisti kannabista kotonaan ja toisten mailla. Hyysärituomari antoi 2 vuotta vankeutta. Kolmannessa keississä rattijuoppo ajoi ylinopeutta ja tappoi naisen ajamalla naisen päältä. Hyysärituomari antoi 1 vuotta 8 kuukautta vankeutta. Neljännessä tapauksessa kierrettiin veroja miljoonien eurojen edestä. Hyysärituomari antoi päätekijälle 6,5 vuotta vankeutta. Sitten viides ja ehkä näistä esimerkeistä rankin tapaus: miehet tekivät seksuaalista ja muuta väkivaltaa pikkulapsille. Hyysärituomari antoi rangaistukseksi vain 3 vuotta ja 10 kuukautta. Näihin kaikkiin annan maksimirangaistuksen eikä se ole 10 vuotta vankeutta.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi