⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

2/270

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/270. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Kuinka paljon sähköä tarvitaan

Teollisuuden Voima Oyj:n nettisivuilla kerrotaan Olkiluoto 3 -ydinvoimalan tuotosta: OL3:n sähköntuotanto kattaa noin 14 prosenttia Suomen sähköntarpeesta. Laitosyksikön vuodessa tuottama sähkö, noin 12 TWh, riittää esimerkiksi 5,2 miljoonan kerrostaloasunnon lämmittämiseen tai 3,6 miljoonan sähköauton lataustarpeeseen. Suomessa on Tilastokeskuksen mukaan noin 3,7 miljoonaa henkilöautoa. Jos siis ne kaikki olisivat sähköautoja, voitaisiin OL3:n tuotannolla ladata jokainen sähköauto noin kerran viikossa, olettaen että sähköauton akkukapasiteetti on keskimäärin 59 kWh. OL3:n ”kokonaisinvestointi” oli Satakunnan Kansassa julkaistun jutun mukaan 5,8 miljardia euroa. Jos halutaan ladata kaikki sähköautot kerran päivässä (olettaen niitä olevan 3,7 miljoonaa kappaletta ja kunkin auton akkukapasiteetin olevan 59 kwh), pitäisi OL3-tyypin laitoksia olla ainakin 6 kappaletta lisää, eli 34,8 miljardia euroa rahaa. Tämän blogipostauksen tekemiseen osallistui ChatGPT.

Lue kokonaan…

Materiaalihävikin vähentäminen Puolustusvoimissa

Palvelusaseen ja siihen kuuluvien lippaiden hävittäminen voi olla huolestumisen aihe. Sen vuoksi ehdotan, että Puolustusvoimat liimaa jokaisen pyssyn lipaskuiluun passiivisen RFID-tarran, joka yksilöi sen aseen. Samaan tapaan ammuslippaat voi avata ja niiden sisäpintaan voi liimata samanlaisen RFID-tarran. Sen jälkeen hävinneen aseen tai lippaan etsiminen ei edellytä näköyhteyttä, kun voidaan skannerilla pyyhkiä lumipenkat ym. Yhden tarran hinta on noin 50 senttiä.

Lue kokonaan…

Merikontillinen kuivalihaa 149 999,99 €

Kuivalihakundi.com lähetti uutiskirjeen, jossa: Lihakontti sisältää 13 600kpl 150g kuivalihapussia pakattuna 20 lavalle. Mukana tulee tietenkin myös merikontti, josta voit tehä taktisen tuomiopäivän bunkkerin kaivamalla sen maahan. Mukaan kannattaa pakata myös hieman vettä, jos meinaat pelkällä kuivalihalla elellä. Hinta varmaankin kiinnostaa, niin ollaan aika ylpeitä, et voidaan tarjoo tää sulle huokeeseen 149 999,99€ hintaan. Ihan heti huomenna me ei pystytä näin härkästä määrää lihaa liikuttamaan, vaan toimitus tapahtuu kahden kuukauden sisään tilauksesta.

Lue kokonaan…