⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

2/268

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/268. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Onko asevelvollisuuteen perustuva Puolustusvoimat NATO-yhteensopiva?

Yritän väännellä monimutkaisen asian mahdollisimman suoraksi: Suomen Puolustusvoimia rahoitetaan veroilla, jotka on pakko maksaa (muutoin tulee rangaistus), ja miessukupuolen elämällä, jonka miesssukupuolen on pakko antaa (muutoin tulee rangaistus). Uskon, että poliitikot et median edustajat ovat jättäneet funtsimatta sellaisen skenaarion mahdollisuuden, jossa Suomen Puolustusvoimat joutuu käyttämään resurssejaan — verorahoja ja nuoria miehiä — sellaisessa konfliktissa jonka osallinen NATO ja siten Suomi on, ja joka ei liity itänaapurin pysäyttämiseen. Asevelvollisuuteen ja verorahoihin perustuva Puolustusvoimat voi NATO-konfliktissa lähettää kalustoa ja miehiä sanotaan vaikka Turkkiin taistelemaan kurdistanilaisia vastaan. Tai Irania vastaan. Tässä on kaksi isoa ongelmaa:

Lue kokonaan…

Oikeat lottonumerot

Alla kaksi kuvaa, joissa näytetään kuinka iso numero keskimäärin tulee kun kaikki voittaneen lottorivin numerot summataan yhteen. avgPrimary tarkoittaa päänumeroja, avgSecondary tarkoittaa lisänumeroita ja avgAvg on pää- ja lisänumeroiden yhteenlaskettu summa. Ylemmässä kuvassa on pudotus vuoden 1986 kohdalla siksi, ettei silloin valittu lisänumeroita useana viikkona syystä tai toisesta. Ylemmässä kuvassa on kiinnostavaa kuinka lisänumerojen yhteenlaskettu summa on merkittävästi tippunut vuoden 2016 jälkeen… sen jälkeen kun ne ensiksi alkoivat tippumaan vuonna 2011. Ehkä Lotossa astui voimaan silloin jokin uudistus, tai jos ei, niin silloin voidaan miettiä ovatko lottonumerot sittenkään sattumalta valittuja.

Lue kokonaan…

Shokkietiketti myös muihin tuotteisiin, ei yksin tupakkatuotteisiin

Yliksellä oli jälleen hyvä idea: tupakkatuotteissa kun on vaaran merkit tuotu esille mahdollisimman shokeraavin tavoin, sellaisin tavoin, joilla pyritään vaikuttamaan asiakkaaseen — ettei hän osta eikä käytä sellaista tuotetta — on mietittävä miksei alkoholituotteiden suhteen noudateta samaa järjenjuoksua? Alkoholijuoma sisältää myrkyllistä ainetta, alkoholia, ja sen vaikutukset myrkyttyneeseen ihmiseen ja myrkytyttynyttä ihmistä ympäröivään yhteiskuntaan on hyvin tiedossa. Miksei siis kaljatölkissä, kaljapullossa, laatikkoviinissä & vastaavassa tuotteessa ole kauhupiirustuksia ja varoitusmerkkejä?

Lue kokonaan…

Sieluton rakentaminen

Miksi rakennus ei voi olla sellainen, että sitä tullaan katsomaan läheltä ja kaukaa? Miksei rakennus voi olla sellainenkin, että siinä asuvat ja sen ohi kulkevat ihmiset voivat ihastella sen rakennuksen kauneutta, tyylikkyyttä, sielukkuutta? Se johtuu siitä, ettei rakennuksen suunnittelijalla ole sielua. Sieluttomat suunnittelijat eivät kykene luomaan sielukkaita rakennuksia — he voivat sen sijaan vedota rakennuksen edustavan ajan tyyliä ja ympäröivää rakennuskantaa. Ne ovat tosia argumentteja, koska ajan tyyli on sieluton rakentaminen ja ympäröivät rakennukset ovat sieluttomia.

Lue kokonaan…