⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

2/263

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/263. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

3 suosikkipeliä, joita et voi missata!

Backgammon

Tällä kertaa on suosikkipelien suositusten aika. Niistä ensimmäinenä tulee backgammon. Backgammon on yllättävän harvalle tuttu peli. Sanon yllättävän siksi, että se on oikeasti super viihdyttävä ja simppeli peli. Niille, jotka eivät backgammonia tunne, tietävät varmasti kuitenkin mikä monesti löytyy shakkilaudan toiselta puolelta — se on juurikin backgammonlauta.

Lue kokonaan…

Kryptomarkkina sukeltanut yli 50% huipustaan

Kryptovaluutat ovat nopealiikkeinen ja äärimmäisen volatiili varallisuusluokka. Sijoittajien keskuudessa onkin nähty sekä huikeita menestystarinoita että katastrofaalisia tappioita. Marras-joulukuun taitteessa saavutettiin toistaiseksi korkeimmat lukemat, kun johtava kryptovaluutta Bitcoin (BTC) ylitti hetkeksi 68 000 dollarin hinnan. Samalla monet kilpailevat valuutat saavuttivat toistaiseksi korkeimmat hintansa eli ATH (all time high) -lukemat.

Lue kokonaan…

Positiivinen luottotietorekisteri

Valtioneuvosto.fi-sivustolla ilmoitettiin helmikuussa 2022 positiivisen luottorekisterin olevan suunnitteilla. Jos rekisteri perustetaan, se otetaan käyttöön keväällä 2024. Rekisteri tulee sisältämään kattavasti (muttei kaiken kattavasti?) henkilön ottamista luotoista, ja yli 60 päivän maksuviiveistä.

Lue kokonaan…

Ukraina kutsuu ulkomaalaisia taisteluun

Ukrainan presidentti käyttää ahkerasti Twitteriä viestinnässään. Niin ehkä sen vuoksi, että venäläisten tukemat DDoS-hyökkääjät eivät saa Twitteriä nurin, toisin kuin monia ”tavallisia” ukrainalaisia nettisivuja. Presidentti Volodymyr Zelenskyin viesti tweetattiin päivämääränä 27.2.20222: Kuka tahansa, joka haluaa osallistua Ukrainan puolustamiseen, Euroopasta tai muualta maailmasta, voi tulla ja taistella ukrainalaisten rinnalla venäläisiä sotarikollisia vastaan. Samanlaisen viestin, ja täydennystä presidentin ilmoitukseen, tweettasi Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba päivämääränä 27.2.2022: Kutsun teidät ottamaan yhteyttä Ukrainan lähetystöihin kotimaissanne. Suomessa on Ukrainan suurlähetystö Helsingissä. Sen nettisivut on dossattu, mutta lähetystön Twitter-sivu toimii.

Lue kokonaan…

Ukrainan uusi raja

Ukrainan kartta, jossa Dnepr merkkaa rajaa.

Laitan tämän screenshotin voidakseni myöhemmin tarkastella osuiko ennustukseni oikeaan. Ukrainan keskellä, maan halki pohjoisesta etelään asti, kulkee Dnepr-niminen joki. Sen itäpuolella olevia rajaseutuja on ollut venäläisten miehityksen alaisena vuodesta 2014 lähtien. Epäilen Dneprin idänpuoleisen alueen jäävän itänaapurin haltuun.

Lue kokonaan…