Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

2/253

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 2/253. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Liikeidea: onnettomuusvaarahälytin

Klusteroi kartalle vakavien ja kuolemaan johtaneiden liikenneonnettomuuksien koordinaatit ja toista varoitusääntä kun esimerkiksi kännykän käyttäjä lähestyy onnettomuuspaikkaa. Ensimmäisen varoitusäänen pitää soida kun käyttäjä saapuu onnettomuuspaikan läheisyyteen esimerkiksi sadan metrin etäisyydelle. Toinen varoitusääni voisi soida vaikkapa 50 tai 30 metrin läheisyydessä. Varoitusääneen voi hyvin ottaa vaikutteita vaikkapa hävittäjälentokoneista niistä tilanteissa kun ne tunnistavat, että niihin on lukittu ohjus, tai kun ilmatorjuntaohjuksen laukaisu on havaittu. Sen pitää olla dramaattinen. Tässä pitää huomata, että vaikkapa hirvieläinkolareista kertovat liikennekyltit pystytetään, arvaan, vasta kun sellainen kolari on tapahtunut — miksemme siis näe muista vaarapaikoista kertovia liikennekylttejä? Tällainen ”varoitusappi” voi säästää luita ja elämiä. Edellyttää käyttäjän laitteelta satelliittiyhteyttä. Isoin työ on hankkia onnettomuuspaikkojen sijaintitiedot ja rypästää ne.

Lue kokonaan…

Dyyni (2020)

Frank Herbertin Dyynistä yritettiin tehdä elokuva edellisen kerran vuonna 1984. Kasariluvun tuotos on mitä huonoin, eikä vain sitä, vaan se on lisäksi nolo. IMDb kertoo, että ensi vuoden marraskuussa on tulossa Dyynin uusi tulkinta. Uuden tulkinnan tekijä kertoi maaliskuussa leffatietokanta IMDb:lle, ettei hän halua tehdä samanlaista Dyyniä kuin vuonna 1984 ilmestyi — se on lupaava alku.

Lue kokonaan…

Suomi myi Ukrainan Venäjälle

PACE, eli Parliamentary Assembly of the Council of Europe, teki kesäkuussa päätöksen laskea Venäjä takaisin sen sisäpiiriin jos se täyttää viimeistään huhtikuussa 2020 tietyt vaatimukset. Niiden vaatimusten joukossa ei ole Venäjän luopuminen miehittämistään Ukrainalle kuuluvista alueista. Äänestettäessä Venäjän laskemisesta PACE:en, 15 äänestysvaltaista oli poissa, 62 oli ehdotusta vastaan ja 116 kannatti sitä. Äänestystulokset sijaitsevat täällä.

Lue kokonaan…

Blogi on toistaiseksi jäissä

Hyvä/Paha lukija, olet ehkä (tai paremminkin: toivottavasti) huomannut kuinka viime kuukausina tänne ei ole tullut uusia juttuja. Olen ollut kiireinen. Nyt Google Webmastersin suosituksesta laitoin Kuopassa.netiin HTTPS:n päälle, mutta osa vanhoista blogisivuista voi sen vuoksi aiheuttaa selaimessa virheilmoituksen. Se virheilmoitus tod.näk. on muotoa ”Turvaton yhteys” tai jotakin sellaista. Se johtuu siitä, että osa vanhoista kuvista on linkitetty HTTP:n kautta. Korjaan sellaisia sivuja lähiviikkoina.

Lue kokonaan…

Posti säilyttää viikon ajan ja lisäpäivä maksaa euron

Uudistus. Posti lähettää paketin lähimpään postitoimipaikkaan ja säilyttää lähetystä yhden viikon ajan. Jos pakettia haluaa säilyttää postitoimipaikassa +5 päivää, siitä joutuu maksamaan yhden euron per päivä. Lisäajan voi maksaa Suomessa toimivien nettipankkien tunnuksilla, Visalla, MasterCardilla ja Maestrolla.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi