⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

3/259

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 3/259. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Raspberry Pi 4 ja SSD

Raspberry Pi’n nelosversiossa on hyvät speksit. Sen luksusmallissa on kahdeksan gigatavua RAM-muistia. Laitteessa on myös kaksi USB 3 -porttia. Toukokuussa alustalle julkaistiin beeta-vaiheessa oleva ohjelma, jolla Pi 4’n saa buuttaamaan USB:n kautta esimerkiksi SSD-levyltä.

Lue kokonaan…

Laukunkantajat 2020

Puolustusvoimien julkaisema Taistelukenttä 2020 -elokuva on visuaalisesti hieno toteutus. Elokuva olisi ollut todellisuutta paremmin vastaava mikäli miehitysjoukot olisivat tulleet Ruotsin kautta rajan yli, kuten tapahtui vuonna 2015. Silloin rajan yli marssi 32 000 mediassa koodinimellä ”lapsi” kutsuttua nuorta, parrakasta miestä. Mikäli rajan yli vyöryy noin kolmen jalkaväkidivisioonan verran joukkoja ja Puolustusvoimat ei tee elettäkään niiden pysäyttämiseksi, vaan päin vastoin ryhtyy kanniskelemaan uusien isäntien laukkuja…

Lue kokonaan…

Epson Scan

Skannatessani negatiiveja ja positiiveja käytän Epson Scan -ohjelmaa. Siinä on DIGITAL ICE Technology -ominaisuus, ja muitakin säätöjä. Luulen niiden säätöjen olevan kuvakohtaisia: mahdollisesti kukin säätö on laitettava manuaalisesti kullekin skannattavalle kuvalle. Jos asiain laita on näin, olen skannannut kuvat epäoptimaalisilla asetuksilla viimeisten neljän vuoden ajan.

Lue kokonaan…

Porvoon kaupungilla on rahat loppu

Uusimaa-lehden nettisivu toukokuun alussa uutisoi kuinka kaupunki jakoi hummailuavustuksia 440 kiloeuroa. Sen jutun alla oli toinen, jossa todettiin kuinka kaupungilla on nyt sitten rahat loppu. Hummailuavustusten lisäksi satoja tonneja menee bussiasemaprojektiin ja kuntoportaisiin… Kampaviinerijengi ei näe syyn (rahan lappaamisen) ja seurauksen (persaukisuuden) välillä yhteyttä. :-D Viimeisin säästökeinoidea on ”rekrytointikielto” — ei siis henkilöstön lomauttaminen, joka tarkoittaisi säästöjä, vaan olemassa olevan koneiston paisumisen tilapäinen stoppaaminen.

Lue kokonaan…

Pyromaani Loviisassa

Loviisan Sanomat uutisoi jälleen uudesta epäilyttävästä maastopalosta. Niitä on Lovarin mukaan syttynyt seitsemän kertaa, joista kaksi kappaletta eilen perjantaina. Ennen tuon lehden nettisivujen uudistusta pääsin pläräämään sen arkistoja. Muistan lukeneeni siellä epäilyttävästä tulipalosta jossain maatilan apurakennuksessa, ja elleivät pienet harmaat aivosoluni ole väärässä, paloi joitain kuukausia aiemmin myös roskalava. Osa niistä lienee saman mielipuolen sytyttämiä.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi