Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

3/255

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 3/255. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Nikon Z on Nikon 1

Nikon 1 on pian vuosikymmen sitten aloitettu peilittömien kamerarunkojen ja niihin tarkoitettujen objektiivien sarja. Sen valmistaminen ja kehittäminen keskeytettiin, sillä tuohon sarjaan kuuluvat tuotteet ovat kalliita, ominaisuuksiensa puolesta vaatimattomia, ja rumiakin kaiken lisäksi. Nikonin olisi pitänyt Z:n sijaan pitänyt kehittää keskikoon kennolla varustettu peilitön järjestelmäkamera.

Lue kokonaan…

Haluan laittaa tämän blogitekstin otsikoksi "Kaivonkannen tulppaaminen", onhan tulppaaminen hyvä sana

Asun slummiutuvalla alueella. Yksi slummiutumisen merkeistä on se, että naapurissa keskiyöllä, aamuyhdeltä, aamukahdelta ja aamukolmelta kuuluu vieraskielisten lasten ilakointia. Ilmiön nimi on kastroidulla tavalla ilmaistuna: ”asukasprofiilin muuttuminen”. Toinen sen slummiutumisen merkeistä on ajoteiden päälle kerättyjen kaivonkansien vajoaminen. Nimittäin kun tietä päällystetään, se päällyste ladotaan vanhan (vain osittain poistetun) päällysteen päälle. Silloin tiessä sijaitsevat kaivonkannet tietenkin jäävät kerros kerrokselta syvemmälle. Mikäli monttupuheet jostain syystä lukijaa kiinnostavat, tässä on yksi ja toinenkin.

Lue kokonaan…

Coinbase, salasanat ja käyttäjän todentaminen

Niin sanottujen kryptovaluuttojen, eli virtuaalivaluuttojen kuten Bitcoinin, osto-, myynti- ja lompakkopalvelu Coinbase lähetti meikäläiselle sähköpostiviestiviestin. Siinä listataan parhaita konsteja kuinka käyttäjä voi omilla valinnoillaan estää hakkereiden pääsemisen omalle tilille. Konstit ovat varmaan useimmille tämän Kuopassa.net-blogin lukijoille peruskauraa, sillä arvelen lukijoiden olevan matti- tai maijameikäläistä selvemmin teknologiaorientoituneita. :-) Ehkä se on vaarallinen olettama, joten listaan tähän mitä Coinbase suosittelee:

Lue kokonaan…

Liikeidea: onnettomuusvaarahälytin

Klusteroi kartalle vakavien ja kuolemaan johtaneiden liikenneonnettomuuksien koordinaatit ja toista varoitusääntä kun esimerkiksi kännykän käyttäjä lähestyy onnettomuuspaikkaa. Ensimmäisen varoitusäänen pitää soida kun käyttäjä saapuu onnettomuuspaikan läheisyyteen esimerkiksi sadan metrin etäisyydelle. Toinen varoitusääni voisi soida vaikkapa 50 tai 30 metrin läheisyydessä. Varoitusääneen voi hyvin ottaa vaikutteita vaikkapa hävittäjälentokoneista niistä tilanteissa kun ne tunnistavat, että niihin on lukittu ohjus, tai kun ilmatorjuntaohjuksen laukaisu on havaittu. Sen pitää olla dramaattinen. Tässä pitää huomata, että vaikkapa hirvieläinkolareista kertovat liikennekyltit pystytetään, arvaan, vasta kun sellainen kolari on tapahtunut — miksemme siis näe muista vaarapaikoista kertovia liikennekylttejä? Tällainen ”varoitusappi” voi säästää luita ja elämiä. Edellyttää käyttäjän laitteelta satelliittiyhteyttä. Isoin työ on hankkia onnettomuuspaikkojen sijaintitiedot ja rypästää ne.

Lue kokonaan…

Dyyni (2020)

Frank Herbertin Dyynistä yritettiin tehdä elokuva edellisen kerran vuonna 1984. Kasariluvun tuotos on mitä huonoin, eikä vain sitä, vaan se on lisäksi nolo. IMDb kertoo, että ensi vuoden marraskuussa on tulossa Dyynin uusi tulkinta. Uuden tulkinnan tekijä kertoi maaliskuussa leffatietokanta IMDb:lle, ettei hän halua tehdä samanlaista Dyyniä kuin vuonna 1984 ilmestyi — se on lupaava alku.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi