⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

3/268

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 3/268. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Mansikan hinta

Suomalaisen mansikan kappalehinta on 0,49 euroa. Tämä hinta perustuu ensi käden tietoon, nimittäin 250 gramman rasiaan, jossa on kotimaista ykkösluokan mansikkaa. Rasian hinta oli 5,95 €. Rasia sisälsi 12 mansikkaa.

Lue kokonaan…

Laajakaistojen nopeudet tässä todellisuudessa

Haluan muistuttaa nettiyhteyden tuotenimikkeessä mahdollisesti esiintyvän termin, jonka asiakas saattaa olettaa kertovan nettiyhteyden nopeuden, olevan aina harhaanjohtava. Nettiyhteyden ”teoreettinen maksimisiirtonopeus” on aina käytännössä eikä koskaan teoriassa 99 prosenttia vaille teoreettisen maksiminopeuden. Suomeksi sanottuna:

Lue kokonaan…

Parhaat tutustumisen arvoiset pelit!

Carcassone

Lautapelien klassikko Carcassone on kaikessa hiljaisuudessaan valloittanut jalansijaa kahviloista baareihin. Peli ei ole kuitenkaan uusi. Peliä on pelattu yli kaksi vuosikymmentä ja kestosuosikki on tässä ajassa kasvanut laajaksi peliperheeksi. Peliä voisi kuvata helpoksi, kiinnostavaksi ja tyylikkääksi vaihtoehdoksi seurallisiin peli-iltoihin. Peliä suositellaan kaikille niille, jotka haluavat olla osa laajempaa historiallista esileikkiä luostareiden ja kaupunkimuurien viidakossa. Seikkailla pelilaudalla ja etsien ulospääsyä voittajana. Peli pohjautuukin nimensä mukaisesti Carcassonen kaupunkiin, joka sijaitsee Ranskassa. Tämä Unescon perintökohde on peliä kunnioittaen linnoituskaupunki ja historiallinen näyttämö, jota on rikkaaalla ja historiallisella tapahtumanäyttämöllä rakennettu.

Lue kokonaan…

Muussilinna-inflaatiohahmotin

Tarvitset lautasen, jolle rakentaa muussista linna, sen ympärille ruskeakastikkeesta vallihauta ja vallihaudan reunoille hernerinki. Jos rahat riittävät, voit hankkia makkaran ja puolittaa sen pituussuunnassa. Siitä voi tehdä laskusillan. Koska tällä tavoin rakennettu muussilinna vaatii joka rakennuskerta suunnilleen saman verran resursseja, joudut ostamaan saman verran resursseja, no ”ruokaa”, ja sillä tavalla saat selville miten hinnat kehittyvät. Muussilinna-inflaatiohahmottimesta kiitos kuuluu 4chanin trippikoodille swvFBTu5.

Lue kokonaan…