⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

29/271

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 29/271. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Mikäli valtiovallan tukema organisaatio yrittää tunkeutua Google-tiliin

Kolme pistettä, ja sitten otsikko jatkuu näin: silloin Google voi lähettää vinkin hakkerointivaaraan joutuneelle käyttäjälleen. Googlen tietoturvallisuusasioihin painottuvassa blogissa kerrotaan, että vuodesta 2012 asti Google on voinut varoittaa käyttäjiään mikäli heidän Google-tiliinsä kohdistuu valtiovallan sponssaama hyökkäys. Iso-G voi toimittaa sellaisia ilmoituksia isoina ryppäinä käyttäjilleen silloin kun on havaittu sellaisen hyökkäysaallon olevan käynnissä, eikä ilmoitus välttämättä tule reaaliaikaisesti hyökkäyksen ollessa käynnissä. Hakukonejätti ei myöskään koskaan kerro mikä valtiovalta, eikä sitä minkä valtiovallan organisaatio, on hyökkäyksen takana. Sellainen hyökkäys voi kohdistua esimerkiksi käyttäjän Gmail-tiliin.

Lue kokonaan…

Sähköt katkesivat

Eilen illalla kello 23.35 täällä meni kaikki pimeäksi. Ilman minkäänlaista varoitusta tämä tietokoneen ruutu napsahti mustaksi. Tietokoneen tuuletin vaikeni. Joskus niin on käynyt aikaisemminkin, joten ensimmäisten sekuntien aikana vain istuin ja odotin josko sähköt palautuisivat. Sen jälkeen katsoin ikkunasta ulos ja näin kuinka autoilijat vauhkoontuivat. He saivat kerrankin laittaa kaikki valonsa päälle ihan luvan kanssa. Autoilijat hyödynsivät tilannetta ajamalla pillurallia kaikki lyhdyt täydellä teholla. No, minäkin menin ulos katselemaan kuinka laajasta häiriöstä oli kyse. Näin silloin yhden drone-kopterin pörisevän taivaalla. Näin keskustan yllä tähtitaivaan. Sen noin tunnin kestäneen sähkökatkoksen aikana useimmat keskustan kerrostaloasukkaat olivat pimeässä. Katkos ei varmaan useimpia heistä haitannut pätkääkään, olihan silloin jo myöhäinen ilta. Vain hyvin harvalla asukkaalla näkyi minkäänlaista varavaloa — ei ollut kynttilöitä, ei taskulamppuja, joskin ainakin parin ikkunan takana oli valoa. Ehkä heillä oli käynnissä UPS-laite tai jokin muu sellainen järjestely.

Lue kokonaan…

Kun Paytrailin maksupalvelu ja kauppiaspalvelu olivat molemmat mukkelismakkelis

Paytrailin nettisivuilla osoitteessa https://status.paytrail.com sijaitsevat prosenttiluvut päivittyvät melkein tauotta. Kauppiaspaneelin, eli Merchant Panelin, uptime oli vielä aamummalla 64 päivää, 15 tuntia ja 42 minuuttia. Maksutavan uptime, eli kuinka kauan palvelu on ollut toiminnassa sitten edellisen katkon, on nyt ollut parhaimmillaan pari kolme minuuttia. Paytrailin statussivulla lukee juuri tuon maksutavan yhteydessä Major outage. On käynnissä jokin häiriötilanne. Ostosten tekeminen Paytrailin välityksellä ei ole ollut mahdollista ainakaan viimeisen puolen tunnin aikana.

Lue kokonaan…

Tippi taksikuskeille, sillä sellaisia he tarvitsevat

Taksitoiminnan vapautuminen sotkee kuvioita, mutta se myös tekee tilaa uusille keinoille hankkia maksavia asiakkaita. Yksi keino on ottaa mallia Uberista. Yksi keino on tehdä taksikyydin tilaamisesta samanlainen verkko-ostos kuin vaikka ruokakassin tilaamisesta kotiovelle. En näe syytä miksei taksia voisi varata nettikaupasta niin, että tilaaja ensin laittaa ostoskoriin haluamansa kilometrimäärän alkaen osoitteesta X (haluamanaan päivämääränä ja kellonaikana), ja sitten menee kassalle, jossa hän voi maksaa kilometrimääränsä nettipankin tunnuksilla.

Lue kokonaan…

Magic Leap

Totisinta totta ja virtuaalitodellisuutta yhdisteleviä tuotteita on yritetty pusata markkinoille vuosikausia. Google yritti tehdä sen Glass-silmälaseillaan ja Microsoft yrittää tehdä tulosta myymällä HoloLens-kakkuloitaan alkaen 3349 euron yksikköhintaan. Googlen ja Microsoftin lisäksi taikalaseja myyvät Oculus, Sony, HTC ja Samsung. Viimeisin hypetyksen kohde tässä skenessä on Magic Leap, joka suunnittelee tuovansa myyntiin 1500–2000 euroa maksavat lasit. Magic Leapin One-lasit yrittävät juksata käyttäjänsä aivoja niin, että käyttäjä, tai pelaaja, kokee todellisuuden ja virtuaalimaailman yhdistyvän saumattomasti. One hyödyntää valokenttäteknologiaa. (Jos olet lukenut tätä blogia, ehkä muistat tuon erikoisen sanan. Valokenttäteknologia-sanaa käytin viimeksi kirjoittaessani Lytro Illum -kamerasta.) Magic Leap on saanut miljarditolkulla taaloja hankkeeseensa. Wired.com kirjoitti lokakuussa 2017 yrityksen arvostuksen olevan jopa kahdeksan miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Lue kokonaan…